Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje veikia dalis greičio matuoklių

2010-01-09 00:59
Vilniuje veikia dalis greičio matuoklių
Vilniuje veikia dalis greičio matuoklių / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Vilniuje šiuo metu veikia tik dalis mieste įrengtų greičio matuoklių, teigia sostinės policijos ir savivaldybės atstovai.

Policijos atstovai taip pat pabrėžia, kad pašalinus techninius nesklandumus, policija tirs greičio matuoklių užfiksuotus Kelių eismo taisyklių pežeidimus.

Pasak Vilniaus apskrities kelių policijos valdybos viršininko Vytauto Černevičiaus, sostinėje pastatyti dviejų rūšių greičio matuokliai, tačiau veikia tik vienos rūšies. Jo teigimu, dalies matuoklių gedimus žadama artimiausiu laiku pašalinti.

"Yra dvi rūšys. Veikia dvylika matuoklių, kurie susiję su šviesoforų sistema. <...> Dėl šių matuoklių pasirašytos sutartys, ir mums nurodyta su jais dirbti. Ir duomenys iš šių matuoklių ateina pas mus. Tik šiuo metu dėl kai kurių matuoklių įmonė derina ryšį", – BNS sakė V.Černevičius.

Kiti matuokliai, dėl kurių priežiūros sostinės savivaldybė yra nutraukusi sutartį su bendrove "Urbico", Vilniuje neveikia.

"Sutartis su įmone "Urbico" negalioja, ji vienintelė buvo įdiegusi greičio matuoklių sistemą, joje šiandien yra septyni greičio matuokliai. Kadangi paslauga neteikta daugiau nei pusę metų, savivaldybė nutraukė šitą sutartį ir skelbs naują konkursą, naujos kokybės konkursą, – teigė sostinės vicemeras Vidmantas Martikonis. – Ta paslauga nėra labai pigi, "Urbico" mokėdavome 80 tūkst. litų per mėnesį, dabar kaip žinome, keliuose pastatytą vieną matuoklį išlaikyti kainuoja tik apie 1,5 tūkst., o mes mokėdavome apie 10 tūkst. Sąnaudos bus gerokai mažesnės."

Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos viršininkas Gintaras Aliksandravičiaus penktadienį spaudos konferencijoje pabrėžė, kad pareigūnai kelių eismo pažeidimus vis dėl to ištirs.

"Yra iškilę tam tikrų nesklandumų, matuokliai veikia, ir galiu tik patvirtinti, kad kol kas, ne dėl policijos kaltės, tie duomenys negaunami, bet jie fiksuojami, ir kai tik bus pašalinti tie nesklandumai, policija, be abejo, tuos visus duomenis surinks, ir tie pažeidimai bus tiriami", – sakė G.Aliksandravičius.

Pasak V.Martikonio, patvirtinus sostinės biudžetą planuojama skelbti be priežiūros likusių greičio matuoklių priežiūros konkursą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų