Vilniuje vyks kibernetinio saugumo forumas „Cyber Champions Summit“

  • Teksto dydis:

Antradienį Vilniuje vyks pirmą kartą organizuojamas kibernetinio saugumo forumas „Cyber Champions Summit“.

Renginyje daugiausia dėmesio bus skiriama atsparumo kibernetinėms grėsmėms bei šalių saugumui didinimui, gerosios patarties dalijimuisi, efektyviai kritinės infrastruktūros apsaugai.

„Ypatingas dėmesys renginyje bus skiriamas ir virsmo technologijoms – ekspertai aptars dirbtinio intelekto, didžiųjų duomenų, autonominių sistemų keliamus iššūkius ir galimybes“, – renginio anonse pažymi Krašto apsaugos ministerija.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad šis aukšto lygio kibernetinio saugumo ekspertų susitikimas  yra „puiki galimybė stiprinti tarpvalstybinį bendradarbiavimą kibernetinio saugumo srityje“.

„Kibernetinės grėsmės neturi sienų, todėl į jas reaguoti turime koordinuotai su sąjungininkais ir partneriais. Globalūs iššūkiai kibernetinėje erdvėje vis kinta, todėl būtina keistis gerosiomis patirtimis ir įtraukti privatų sektorių ieškant naujų sprendimų kibernetinių grėsmių užkardymui“, – teigia pranešime cituojamas ministras.

Renginį kartu su Krašto apsaugos ministerija organizuojantys Nacionalinio kibernetinio saugumo ir Regioniniu kibernetinės gynybos centrai pažymi, jog forumą tema – „Tiltas tarp transatlantinio bei Azijos ir Ramiojo vandenyno regionų“.

Anot ministerijos, renginyje dalyvaus atstovai iš Australijos, Izraelio, Japonijos, Jungtinių Valstijų, Nyderlandų ir kitų šalių.

„Svečiai dalysis patirtimis atremiant kibernetines atakas, aptars kibernetinio saugumo grėsmes, kylančias iš Rusijos ir Kinijos, bendradarbiavimo galimybes reaguojant į globalius kibernetinio saugumo iššūkius, diskutuos apie galimas kibernetines atakas prieš kritinę infrastruktūrą ir būdus, kaip jas užkardyti“, – teigiama pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių