Vilnius atnaujina miesto transportą – pirks dar 50 naujų autobusų

Vilniaus miesto taryba šią savaitę posėdyje patvirtino įmonės „Vilniaus viešasis transportas” prašymą lizingo būdu įsigyti 50 triašių dujomis varomų autobusų.

Kaip pranešė savivaldybė, planuojama, kad 2020 m. sostinės viešojo transporto parkas iš viso pasipildys 135 autobusais.

Planuojama 50 autobusų įsigijimo sandorio vertė yra 17,725 mln. eurų, o pats pirkimas bus finansuojamas lizingo būdu ir įmonės lėšomis.

„Pagal dabartinį planą iki 2020 m. atnaujinus sostinės autobusų parką, jame neliks senesnių nei 7 metų autobusų. Triašiai „MAN Lion‘s City“ autobusai yra žymiai ekologiškesni, palyginti su dyzeliniais autobusais”, – pranešime sako „Vilniaus viešasis transportas“ generalinis direktorius Rimantas Markauskas.

Pasak jo, naujuose triašiuose autobusuose bus 40 sėdimų ir 95 stovimos vietos. Juose taip pat bus vietos asmenims su specialiais poreikiais, bus įrengta klimato kontrolės sistema su atskiru valdymu vairuotojų darbo vietoje ir keleivių salone, veiks USB jungtys mobiliesiems įrenginiams įkrauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
O kada Kaune važinės normalūs, tvarkingi autobusai????

sekanti okupacija,

sekanti okupacija, portretas
dabar visi zydai labai pamylo lietuva,vaziuoja seimom,apsiziureti sav geros vieteles SIMASIUS prietyje veda juos,grazus vazdelis o durniams taip ir reikia, isileisk kiaule i baznycia lips ir ant altoriaus,

mazoji izraelis-lietuva

mazoji izraelis-lietuva portretas
vilniuje vieni zydai ,jie perka uz musu pinigus ,kai tuo tarpu musu miestai skursta,vo kai ir siandien zydai sukciauja o mes avinai tylim laikas stabdyti ta betvarkia su vilniu-simasium,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių