Pereiti į pagrindinį turinį

Vilnius ieško, kas galėtų paskolinti 130 mln. litų

2012-05-18 09:02
Vilnius ieško, kas galėtų paskolinti 130 mln. litų
Vilnius ieško, kas galėtų paskolinti 130 mln. litų / Gedimino Bartuškos nuotr.

Ką daryti, kai skolos spaudžia, o grąžinti pinigų nėra iš ko? Žinoma, skolintis dar daugiau. Taip problemas sprendžia sostinės savivaldybė – ieško, kas galėtų paskolinti beveik 130 mln. litų.

Skolų grąžinimo grafikai spaudžia, pinigų ižde nėra, o vykdyti įsipareigojimus kreditoriams reikia. Išeitis – skolintis dar daugiau. Taip nusprendė Vilniaus miesto savivaldybė. Miestas rengiasi imti 130,22 mln. litų siekiančią paskolą, kurią grąžinti žada per penkerius metus. Artimiausiu metu dėl šios paskolos bus skelbiamas konkursas.

Paskola išskaidyta į penkias dalis. Ruošiamasi imti dvi paskolas po 29 mln., dvi po 21 mln. litų, ir vieną, siekiančią 31 mln. litų. Planuojama, kad skolinti pinigai iždą galėtų pasiekti jau liepą rugpjūtį. Paskolą, kaip nurodoma išankstinėse paskolos sąlygose, miestas pradės grąžinti nuo 2013-ųjų birželio – grąžins po dalį kas kiekvienų metų ketvirtį.

Savivaldybė jau ne kartą skelbė konkursus paskoloms imti, tačiau ne vienas jų žlugo – bankai prasiskolinusiam miestui pinigų duoti nenori. Prieš kurį laiką 77 mln. litų mėgino skolintis savivaldybės bendrovė Vilniaus vystymo kompanija, tačiau paskelbtas konkursas nesudomino nė vieno banko.

„Kreditoriai spaudimo Vilniaus miesto savivaldybei nedaro. Paskola imama vadovaujantis Vilniaus miesto savivaldybės tarybos 2012 m. vasario 8 d. sprendimu. Kas bus daroma, jei pasiskolinti nepavyks, nesvarstome. Tikimės, kad pasiskolinti pavyks. Paskola išskaidyta į dalis dėl to, kad pasiūlymus galėtų pateikti daugiau bankų“, – aiškino savivaldybės Finansų departamento direktorius Vygintas Jakas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų