Vilnius kvietė į miesto žygį – dviračiais, paspirtukais, viešuoju transportu

  • Teksto dydis:

Sekmadienį miesto žygiu „Atleisk, automobili“ Vilniuje prasidėjo Europos judumo savaitė. Ji minima visoje Europoje, o savaitę inicijuoja Europos Komisija, paskelbdama vis kitą temą. Šiemet judumo savaitės tema „Žingsniuokime kartu“.

Sostinės gatvėse pirmą kartą pasklido pėsčiųjų, dviračių, paspirtukų, riedlenčių, vaikų vežimėlių ir viešojo transporto žygis. Automobilio atsisakę vilniečiai ir miesto svečiai susibūrė aikštėje prie Seimo, o nuo ten pajudėjo Lukiškių aikštės link.

„Nuo pavasario kiekvieną mėnesį vilniečius skatinome išbandyti vis kitą judėjimo priemonę, o Europos judumo savaitės proga nusprendėme suorganizuoti žygį, kuriame draugiškai susiburtų tiek visi darniai judantys, tiek jų transporto priemonės. Susirinko didelė minia miestiečių, pasirinkusių mieste judėti be automobilio. Judėjimo alternatyvų sostinėje tikrai daug, ir vilniečiai jas vis noriau atranda. Dar smagiau, kad šias alternatyvas jie jau renkasi ne tik kaip laisvalaikio praleidimo būdą, tačiau ir kaip kasdienę transporto priemonę – į susitikimą darbo metu ar sporto klubą važiuoja ne automobiliu, o paspirtuku, dviračiu, vakare iki miesto centro nebe važiuoja, o eina pėsčiomis,“ – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Įvairiai mieste keliaujantys bendraminčiai į SĮ „Susisiekimo paslaugos“ organizuotą masinį žygį rinkosi skirtingais maršrutais. Dviratį arba paspirtuką minantys įveikė 6 kilometrus nuo Žirmūnų paplūdimio iki Seimo dviračių taku palei Nerį. Savomis kojomis ar riedučiais judėjo 3 kilometrus nuo Vingio parko estrados. Viešojo transporto mėgėjai rytą pradėjo „Spaudos rūmų“ stotelėje laukdami specialaus autobuso, vežančio į žygį.

Europos judumo savaitės kulminacija yra Tarptautinė diena be automobilio, minima rugsėjo 22 d. Šią dieną Vilniuje sostinės gyventojai ir miesto svečiai galės nemokamai keliauti visais sostinės autobusais ir troleibusais – kaip bilietą tądien tereikės parodyti galiojantį vairuotojo pažymėjimą. Šiemet šios dienos išvakarės viešojo transporto keleiviams taps išskirtinės ir dėl dar vienos priežasties – rugsėjo 20 d. vilniečiams pristatomi pirmieji sostinės elektriniai autobusai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kada Vilnius kaip Talinas kvies vazineti pastoviai nemokamu visuomeniu transportu,ar jum tai tik pazadai.

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
meras pavertė Gedimino prospektą Basanovkę Palangoje. Dar veiton pašto gastronomą atidarys - pakels turgaus kultūrinį lygį.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių