Vilnius paskelbė sporto projektų konkursą: šiemet parama – dvigubai didesnė

Vilniaus savivaldybė paskelbė kvietimą teikti paraiškas 2020-ųjų sporto projektams, finansuojamiems savivaldybės biudžeto lėšomis. Šiemet konkursui skirta dvigubai daugiau lėšų, nei 2019 metais – sporto projektams remti numatyta 700 000 eurų.

Pernai panašiam konkursui buvo skirta 200 tūkst. eurų, dar 120 tūkst. eurų skirta sporto renginių organizatoriams apmokėti už varžybose naudotas erdves (didžiąsias arenas, sales ir pan.).

„Išaugusi projektų parama – puikios naujienos planavusiems teikti paraiškas. Džiaugiamės, kad konkurse galės dalyvauti platesnis interesantų ratas. Vadinasi, sportas Vilniuje bus dar labiau skatinamas ir mylimas“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės vicemeras Valdas Benkunskas.

Esminė sąlyga – kad veikla ar renginys vyktų Vilniuje.

Šiemet, be didesnio biudžeto, įvestos ir dvi naujovės. Pirmoji – paraiškas galės teikti ne tik Vilniuje registruoti ir veikiantys juridiniai asmenys (taip buvo anksčiau), bet ir kiti subjektai, pavyzdžiui, nacionalinės įvairių sporto šakų federacijos. Esminė sąlyga – kad veikla ar renginys vyktų Vilniuje. Antroji naujiena – atskira finansavimo „eilutė“ skirta savivaldybės biudžetinėms įstaigoms. Jos šiemet irgi galės teikti paraiškas fizinio aktyvumo veikloms, sporto inventoriui ir įrangai bei renginiams organizuoti.

Paraiškas dalyvauti atrankoje iki vasario 26 d. imtinai gali teikti tik teisės aktų nustatyta tvarka Juridinių asmenų registre įregistruoti juridiniai asmenys, vykdantys sportinę veiklą Vilniaus mieste. Pareiškėjas privalo parengti ir elektroniniu būdu www.paslaugos.vilnius.lt (jungiantis per elektroninę bankininkystę) pateikti elektroninę projekto paraišką pagal nustatytą formą su joje nurodytais priedais per 20 kalendorinių dienų nuo paskelbimo apie programą dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių