Vilnius ruošiasi ir blogiausiam koronaviruso plitimo scenarijui

Vadovaujantis pesimistiškiausiu koronaviruso plitimo scenarijumi, Vilniuje reikės apie 2 tūkst. papildomų lovų pacientams be jau dabar esančių vietų gydymo įstaigose, ir tam būtų įrengiamos laikinos ligoninės, tvirtina sostinės savivaldybė.

„Šiuo metu skaičiuojama, kad blogiausio scenarijaus atveju Vilniuje reikėtų laikinos ligoninės, kurioje būtų apie 2000 lovų: 300 reanimacijos bei intensyvios terapijos ir dar 1700 lovų su deguonies aparatų prijungimo sistema“, – teigiama ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Šiuo metu skaičiuojama, kad blogiausio scenarijaus atveju Vilniuje reikėtų laikinos ligoninės, kurioje būtų apie 2000 lovų: 300 reanimacijos bei intensyvios terapijos ir dar 1700 lovų su deguonies aparatų prijungimo sistema.

Pasak savivaldybės, pagal sukurtą algoritmą, pradžioje planuojama išnaudoti visas sostinės, po to – mažesnių Vilniaus regiono miestų ligonines, o galiausiai, jei to prireiks, įrengti laikinas ligonines. Tokios įstaigos, pasak pranešimo, galėtų atsirasti Vilniaus „Ryto“ krepšinio klubo ir „Siemens“ arenose greta Ozo ir Kalvarijų gatvių sankryžos, taip pat galėtų būti išnaudojamas „Litexpo“ parodų centras, uždari maniežai ar net mokyklos.

Pagal sukurtą algoritmą, planuojama, kad pirmąja kovos su koronavirusu fronte priimant sergančius COVID-19 pacientus įstaiga ir toliau liktų Santaros klinikos. Užsipildžius klinikoms, pacientai būtų kreipiami į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę Lazdynuose ir Mykolo Marcinkevičiaus ligoninę netoli autobusų stoties.

Kai pastarosios ligoninės užsipildytų 75 proc., trečiuoju etapu būtų įtraukiamos papildomos Santaros klinikų ir ligoninės Lazdynuose pajėgos, taip pat būtų išnaudojami Vilniaus miesto klinikinės ligoninės, S. Kudirkos ligoninės Alytuje, Ukmergės ligoninės resursai, o galiausiai – sukuriama laikina ligoninė Vilniuje.

„Kadangi nepanašu, jog 2000 vietų ligoninė tilptų į bet kurį vieną pastatą, kuriami planai ją išskaidyti per keletą erdvių. „Do Architects“ parengtuose planuose yra „Siemens“ ir „Jeep“ arenos, kuriose galėtų tilpti nuo 680 iki 1200 lovų, priklausomai nuo jų išdėstymo. Jei reikės, savivaldybė tam pasiryžusi pritaikyti ir kitas dideles patalpas – nuo uždarų futbolo maniežų iki „Litexpo“ parodų centro“, – tvirtina savivaldybė.

Pasak pranešimo, įvertintos ir galimybės įrengti ligonines visose Vilniaus mokyklose – jos suskirstytos į 10 tipų, kuriems parengti lovų išdėstymo planai.

„Tačiau mokyklos būtų pasitelktos tik paties juodžiausio scenarijaus atveju – sporto ir pramogų objektų pritaikymo, tikimasi, pakaktų visam Vilniaus regiono laikinųjų ligoninių poreikiui patenkinti“, – pabrėžia savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linas

Linas portretas
Remyga visada yra ir bus po rubikonu mg haner eika ir kitais. Tai ir kas cia tokio kad ziuri kaip kaimynui rubikonui siemensiniui padet su pajamom. Pilna savivaldos ir valstybes vietu, ne! Remigijus Remigijui yra .... :)

verslo planas

verslo planas portretas
Kuo daugiau ligonių, tuo daugiau materialinės naudos Šimošiaus chebrai. O tuo tarpu net laiptinės neplautos.Nežinau kaip kituose miestuose, bet Vilniuje pasiruošimas - tik oro drebinimas ir pliurpimas. Kartais jau ilgiuosi nešvento Zuoko.

Anonimas

Anonimas portretas
Jau skaičiuojama kiek vėl mirs nekaltų ,ne savo liga žmonių. O jiems į naudą.Milijonus gaunate ,pirkite lovas ir vaistus, o ne į kapus žmones varykite. Paskui šūdvabalių mokslininkai rašo, pasaulis apsivalė, žmonija apsivalė,.Jūs visi esate ( gaidžiai laisvėje nepa...........) Už nekaltų žmonių mirtį turite atsakyti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių