Sostinėje – JAV Nepriklausomybės dienai skirtas paradas

  • Teksto dydis:

Šeštadienį, liepos 4-ąją, JAV Nepriklausomybės dieną, įvyko vienas įspūdingiausių savaitgalio renginių Vilniuje – Gedimino prospektu nuo Seimo rūmų vyko paradas, kuriame plevėsavo 244 JAV vėliavos, tai yra tiek, kiek nepriklausomybės metų skaičiuoja JAV.

Parade dalyvavo amerikiečių ir lietuvių kariai, savanoriai ir JAV įmonių bei organizacijų atstovai. Į šventę pakvietė „American Chamber of Commerce“ asociacija, o ypatingą atmosferą sukūrė Lietuvos kariuomenės orkestras.

Penktadienį su havajietišku vakarėliu Vilniuje startavusios „Amerikietiškos atostogos“ tęsis iki sekmadienio vakaro. Kol kelionių į tolimesnius kraštus tenka palūkėti, amerikietiškų įspūdžių kviečia pasisemti Vilnius, parengęs programą, kurioje – ne tik amerikietiška muzika, maistas, bet ir smagi JAV Nepriklausomybės dienos šventė.

Paskutinę „Amerikietiškų atostogų“ dieną, sekmadienį, bus galima pradėti nuo 10.00 val. startuosiančių beisbolo pamokų Gedimino prospekte, po jų čia pat Lukiškių aikštėje užkąsti amerikietiško gatvės maisto ir kartu su mažaisiais pasižiūrėti amerikietiškų animacinių filmų.

Nuo 12.00 val. vaikai Lukiškių aikštėje bus kviečiami dalyvauti tapytojo Sauliaus Dastiko kūrybinėse dirbtuvėse. Vaikai tapys paveikslus ant didžiulės drobės – pieš JAV vėliavos spalvomis.

Visą dieną vyks orientacinis žaidimas „Amerikietiška svajonė Vilniuje“, teminės ekskursijos su gidais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Koks tu partizanas greičiau tu juo apsimetantis stribas

Partizanas

Partizanas portretas
Nejaugi Armonaitė vėl atsiklaups prie JAV ambasados? Vilniuje galėtų būti paminklas JAV išžudytiems indėnams. Kažkodėl niekas JAV nešvenčia indėnų genocido dienos? Kažkokie tipeliai, atsivilkę iš Europos, išžudė vietinius gyventojus ir paskelbė valstybę...Kažkodėl panašu į okupaciją!

Rusija protu nesuvokiama

Rusija protu nesuvokiama  portretas
Rusija 300 metų kentė mongolų-totorių jungą. Nors 300 metų mongolai-totoriai tratino jų motinas, žmonas, dukras bei seseris, bet rusai atgautos nepriklausomybės nešvenčia.
VISI KOMENTARAI 69

Galerijos

Daugiau straipsnių