Pereiti į pagrindinį turinį

Vilnius vėl atnešė auksą "Žuvėdros" šokėjams

2009-09-28 23:59
Įvertinimas: pagrindinei "Žuvėdros" komandai 1-ą vietą skyrė šeši iš septynių teisėjų.
Įvertinimas: pagrindinei "Žuvėdros" komandai 1-ą vietą skyrė šeši iš septynių teisėjų. / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Šeštadienį Vilniuje "Siemens" arenoje vykusiame Lotynų Amerikos šokių ansamblių Europos čempionate auksu pasipuošė Klaipėdos "Žuvėdros" pagrindinės komandos šokėjai.

Pranoko šešis varžovus

Atlikę šokių kompoziciją "James Bond", klaipėdiečiai pakerėjo komisiją ir 7-ą kartą tapo Europos čempionais. Antrasis "Žuvėdros" kolektyvas, sušokęs kompoziciją "Brazil", užėmė garbingą 4-ą vietą.

Klaipėdos "Žuvėdra", treniruojama Skaistutės ir Romaldo Idzelevičių, finale pranoko šešis ansamblius, tarp jų buvo ir pagrindinis varžovas – Vokietijos komanda "Gruen-Gold-Club Bremen". Šis kolektyvas pelnė sidabro medalį. Bronzą iškovojo irgi vokiečiai – kolektyvas "Tranz-Sport-Zentrum Velbert".

Vokietis – už vokiečius

Pagrindinei "Žuvėdros" komandai 1-ą vietą skyrė šeši iš septynių teisėjų – vertinimo komisijos narys iš Vokietijos aukso medaliais norėjo papuošti savo šalies komandą.

Klaipėdos "Žuvėdros" trenerė S.Idzelevičienė po laimėto čempionato sakė, kad supranta arbitrą iš Vokietijos, kuris lietuviams skyrė 2-ą vietą. "Taip jam priklauso – jis turi palaikyti savo šalies komandą. Šokių žanre objektyvumo – mažai, tačiau nuo kitų metų keičiasi vertinimo taisyklės. Mes tam pasiruošę", – sakė trenerė.

S.Idzelevičienė prasitarė, kad teisėjas iš Vokietijos anksčiau vykusiame čempionate irgi skyrė "Žuvėdrai" 2-ą vietą, tačiau po varžybų priėjo ir atsiprašė. Paklausta, ar šį sykį taip nenutiko, trenerė nusijuokė: "Dar, matyt, nespėjo", – šypsojosi S.Idzelevičienė.

Priekaištai – tik nedideli

Antroji "Žuvėdros" komanda atliko kompoziciją "Brazil". Šis šokis, kurį anksčiau atliko pagrindinė komanda, įvertintas aukso medaliu keturis kartus. Šiame Europos čempionate "Brazil" jauniesiems šokėjams pelnė 4-ą vietą.

"Šokėjai nenusiminė. Jie dar jauni ir savęs labai gerai nevertina. Daug buvo bėdų su antrąja mūsų komanda, nes keli šokėjai patyrė traumas, tačiau džiaugiamės, kad viskas susitvarkė ir patekome į finalą", – teigė trenerė S.Idzelevičienė.

Klaipėdos "Žuvėdros" treneris R.Idzelevičius sakė, kad nedidelių priekaištų komandai turėjo, tačiau tikino, kad tai – smulkmenos. "Pusfinalyje ir finale norėjosi didesnio sinchroniškumo. Esame sušokę ir idealiai – meistriškumui tobulinti ribų nėra", – tikino R.Idzelevičius.

Politikai nebuvo abejingi

Į Vilniuje vykusį Europos čempionatą atvyko 14 komandų iš 9 valstybių – Austrijos, Vokietijos, Vengrijos, Olandijos, Rumunijos, Rusijos, Serbijos, Velso ir Lietuvos. Po atrankinio turo į pusfinalį pateko 10 komandų – po dvi Vokietijos, Vengrijos, Lietuvos ir Rusijos komandos bei Austrijos ir Olandijos atstovai.

Finale varžėsi tik šešios komandos – po dvi iš Vokietijos, Rusijos ir Lietuvos, bei vienas kolektyvas iš Nyderlandų, kuris pirmą kartą pateko į finalą.

Klaipėdos universiteto sportinių šokių ansamblis "Žuvėdra" yra šešis kartus laimėjęs žemyno ir planetos pirmenybes. Paskutinį kartą Europos čempionų titulą Lietuvos šokėjai iškovojo prieš trejus metus taip pat Vilniuje surengtame čempionate. Pernai "Žuvėdra" pasaulyje buvo pirma, o Europoje – antra.

"Žuvėdros" šokėjų triumfą stebėjo buvęs prezidentas Algirdas Brazauskas, Seimo pirmininkė Irena Degutienė ir premjeras Andrius Kubilius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų