„Didysis šeimos gynimo maršas“: dalyviai išreiškė susirūpinimą dėl tradicinių vertybių likimo

Sostinėje esančiame Vingio parke vyko kontroversiškai vertinamo „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ mitingas. Pagal Vilniaus miesto savivaldybės išduotą leidimą, šiame renginyje dalyvauti galėjo iki 7 tūkst. žmonių.

Į Vingio parką dalyviai vedini mažais vaikais traukė iškėlę trispalves bei vėliavas su įvairių Lietuvos miestų atributika. Dalis piliečių į renginio vietą atsinešė transparantus, kuriuose surašyti lozungai, skelbiantys tradicinių šeimos vertybių svarbą visuomenei ir valstybei. „Tradicinė šeima = stipri tauta“, „Mama ir tėti, ačiū, kad esu“, „Iš santuokos kylanti šeima – pati geriausia vieta augti vaikams“, „Auginsime šeimą – išsaugosime Lietuvą“ ir t.t.

Renginio dalyviams besirenkant, Vingio parke, skambėjo ne tik tautinės dainos bet ir pareiškimai, esą šiuo metu yra iškilusi grėsmė tradicinėms vertybėms, kad bandoma primesti svetimą ir ydingą ideologiją.


Niekas tradicinei šeimai ar apskritai šeimai taip nekenkia, kaip pačių žmonių asmeniniai pasirinkimai gyvenime.

Dalyviai rinkosi iš visos Lietuvos

Į renginį, kuriame reiškiamas protestas prieš ketinimus priimti Partnerystės įstatymą, ratifikuoti Stambulo konvenciją ir pan., gyventojai susirinko iš visos Lietuvos. Kaip ELTA skelbė anksčiau, šeštadienio ryte iš pajūrio pajudėjusi iš kelių šimtų automobilių sudaryta vadinamojo „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ kolona, prie jos vis prisijungiant naujiems dalyviams iš įvairių šalies regionų, popietę pasiekė Vilnių. Kaip teigė policijos atstovai, sostinę renginio idėjos palaikytojai pasiekė iš maždaug trijų tūkstančių autotransporto priemonių sudarytoje virtinėje.

Policijos departamento atstovo Ramūno Matonio teigimu, automobilių kolonai judant per visą Lietuvą buvo užfiksuoti trys eismo įvykiai. Vienas iš jų ryte įvyko netoli Klaipėdos, o du – prie Kauno.

Kaip tvirtino policijos atstovai, kadangi renginys vyksta vis dar galiojančių karantininių reikalavimų metu, pareigūnai prižiūri, kaip susirinkę asmenys laikosi karantino režimo taisyklių.

Iš Priekulės į Vilnių atvažiavusi 64-erių Vilija vylėsi, kad valdžia atsigręš į žmones, išreiškė nepritarimą Stambulo konvencijai.

„Lūkesčiai mūsų tokie, kad būtų atsigręžta į liaudį ir dėl tos Stambulo konvencijos, dėl genderizmo, kad nebūtų rudenį grąžintas atgal svarstymui klausimas. Šeima yra valstybės pagrindas, todėl ir atvažiavome“, – BNS kalbėjo moteris.

Nelabai suprantu, ką jie čia daro, bet kol kas viskas atrodo taikiai, visi gerai nusiteikę, tikėkimės, kad taip ir liks.

Tuo metu į Vingio parką atėjęs vilnietis Pranas sakė nesuprantantis, kodėl ši akcija yra rengiama. „Atėjau pasižiūrėti, kas per publika čia susirinko. Nelabai suprantu, ką jie čia daro, bet kol kas viskas atrodo taikiai, visi gerai nusiteikę, tikėkimės, kad taip ir liks“, – kalbėjo 21-erių vyras.

Savo ruožtu vilnietė Olga teigė čia atėjusi „solidarizuotis su visais kitais, kurie šeima laiko mamą, tėtį ir vaikus“.

„Su tais, kurie nori gyventi laisvai, mąstyti laisvai, kad nebūtų primetinėjamos kažkokios mąstymo, vaikų auklėjimo normos. O šiaip smagu, kad žmonės solidarizuojasi, kad kažkas bunda širdyse gražaus“, – aiškino 35-erių moteris.

 

 

Surengtos oponuojančios akcijos

Prasidėjus renginiui Vingio parke, panašiu metu sostinėje rengiamos ir dar kelios akcijos, oponuojančios „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ idėjoms. Prie Baltojo tilto surengta akcija, kuriai savivaldybė išdavė leidimą suburti 100 žmonių. Dar dviem akcijoms (iki 25 bei iki 5 asmenų) leidimas išduotas prie pėsčiųjų tilto, vedančio į Vingio parką.

Premjerė renginio išvakarėse dalyvius ragino saugotis

Laikytis karantininių taisyklių ir saugotis dėl galimybės užsikrėsti COVID-19 penktadienį renginio dalyvius ragino ir premjerė Ingrida Šimonytė.

Be to, politikė neslėpė, kad ganėtinai skeptiškai vertina idėjas, kurias kėlė „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ organizatoriai. Kaip ir nemaža dalis kitų politikų bei visuomenės veikėjų, I. Šimonytė teigė nemananti, kad valdančiosios daugumos priimti ketinami įstatymai kažkaip gali pakenkti šeimai.

„Tiesą sakant, aš nelabai pažįstų politikų, kurie būtų kažkokiu būdu prieš tradicinę šeimą. Tikrai nuoširdžiai nesu tokių sutikusi“, – teigė ji.

Šeima yra valstybės pagrindas, todėl ir atvažiavome.

„Niekas tradicinei šeimai ar apskritai šeimai taip nekenkia, kaip pačių žmonių asmeniniai pasirinkimai gyvenime. Paprastai šeimas sugriauna pačių žmonių pasirinkimai daryti kažkokius dalykus ar kažkokių dalykų nedaryti. Tikrai ne seksualinės mažumos, ne tautinės mažumos ir ne kitaip galvojantys žmonės ar kitaip galvojantys politikai“, – žurnalistams penktadienį sakė Vyriausybės vadovė.

 

 

R. Šimašiaus žinutė

Žinutę maršo organizatorių teiginiams apie esą kylančią grėsmę tradicinei šeimai šeštadienį pasiuntė ir sostinės meras Remigijus Šimašius. Vilnius maršo dalyvius pasitiko su užrašu, kad „Vilnius myli visas šeimas“. Toks užrašas šeštadienį įsižiebė Vilniaus mieste esančioje kelio švieslentėje, o miesto meras R. Šimašius nuotrauka su juo pasidalino savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyros įraše.

Tačiau renginio organizatoriai yra įsitikinę priešingai. Jie tvirtina, kad jaučiasi puolami „genderistinės propagandos“ ir kad dėl valdančiosios daugumos rengiamų įstatymų iškilo grėsmė tradicinei šeimai bei tradicinėms vertybėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audra

Audra portretas
Bukas paviršutiniškas straipsnis - taip ir nesugebėta įsigilinti į esmę.

to šūdas pedas

to šūdas pedas portretas
gal tu dar neskubėk palikti durnyno.Pasigydyk dar...

Kakis Pedas

Kakis Pedas portretas
Kai prasides kipišas šitie tukstančiai žmoniu padarys jums ir BLM ir lgbt ir pride. Kaboti ant stulpu nekabosite bet begsite greitai greitai Smetonos & Adamkaus stiliumi.
VISI KOMENTARAI 57

Galerijos

Daugiau straipsnių