Vos už keliasdešimt kilometrų nuo Vilniaus – grožiu Nidai prilygstanti vietovė

  • Teksto dydis:

Pagreitį įgaunantis naujasis TV3 projektas „Sveiki atvykę“ lankėsi Širvintų krašte. Laidos komanda su šou vedėju Žygimantu Barysu greta Vilniaus esančiame rajone atrado tikrų perliukų.

„Nors laidą filmavome Širvintose, bet ją pradėjome iš Kernavės. Gali kilti klausimas: kodėl? Bet atsakymas labai paprastas – senoji Lietuvos sostinė priklauso Širvintų rajonui, tačiau ne visi tai žino. Kernavėje aplankėme ir istorinį muziejų su išskirtiniais eksponatais, pavyzdžiui, pirmosiomis lietuviškomis monetomis, ir grožėjomės atkurtu 14 amžiaus amatininkų miesteliu. Buvo kur akis paganyti“, – džiaugėsi Ž. Barysas.

Laidos kūrybinė grupė Širvintų krašte rado ir unikalių lankytinų objektų. Lydimi kamerų, kėlėsi Čiobiškio keltu per Nerį. „Jis unikalus tuo, kad yra valdomas be jokių variklių, o juo rūpinasi jau trečia keltininkų karta. Gražus tradicijų ir tęstinumo pavyzdys“, – pažymėjo projekto komanda.

Laidos vedėjui įspūdį paliko Vikingų kaimas, kuriame veikli šeima organizuoja edukacines programas, rodo senųjų gyventojų kovų įnagius ir leidžia juos išbandyti, moko pasigaminti viduramžius menančių patiekalų ant tam laikotarpiui būdingų maisto ruošimo įrankių.

Tačiau bene labiausiai įsiminė nemokamas objektas, esantis Širvintų krašte, ir stebinantis savo unikalumu. „Tai Bartkuškio kopa. Kad ją rastume, teko gerokai pavargti. Pasiklydome miške, bet buvo verta pastangų. Vos keliasdešimt kilometrų nuo Vilniaus esanti vietovė atėmė žadą. Jausmas toks, tarsi būtume Nidoje – purus smėlis, graži augmenija ir visiška tyla. Pasirodo, kartais net nereikia vykti į pajūrį, kad pajustumei gamtos privalumus. Užtenka pažiūrėti mūsų šou, kad sužinotumėte apie tokias grožybes“, – intrigavo „Sveiki atvykę“ vedėjas Ž. Barysas.

Įdomiausi lankytini Širvintų krašto objektai, netikėtos pažintys ir gardūs patiekalai – visa tai ir dar daugiau jau birželio 15-ąją, šeštadienį, 9 val., per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,tik TIEK,kad esu DAUG KARTU praVAZIAVES...

...,tik TIEK,kad esu DAUG KARTU praVAZIAVES... portretas
paVAIKSCIOJES ir pasiGROZEJES tai NE... TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių