Pereiti į pagrindinį turinį

„VSA Vilnius“ už nutrauktą sutartį iš „Naujininkų ūkio“ nori priteisti 0,6 mln. litų

2014-07-11 07:20
Rezultatai: per dvi savaites Labrenciškių gyventojai išrūšiavo 300 kg stiklo ir 760 kg popieriaus, plastiko, skardinių pakuočių atliekų.
Rezultatai: per dvi savaites Labrenciškių gyventojai išrūšiavo 300 kg stiklo ir 760 kg popieriaus, plastiko, skardinių pakuočių atliekų. / Vytauto Petriko nuotr.

Vilniuje dirbanti atliekų tvarkymo bendrovė "VSA Vilnius" Vilniaus apygardos teismo prašo iš namų administravimo bendrovės "Naujininkų ūkis" priteisti daugiau nei 600 tūkst. litų nuostolių atlyginimą. "Naujininkų ūkis" tvirtina, kad reikalaujama suma per didelė, ir tikisi, kad tokios nuomonės bus ir teismas, penktadienį rašo "Verslo žinios".

"Laimėję konkursą ir pasirašę sutartį, investavome į pusiau požeminių konteinerių įrengimą Naujininkuose, išplėtėme rūšiavimo liniją, skaičiuodami, kad investicijos ilgainiui atsipirks. Tačiau "Naujininkų ūkis" sutartį be jokio pagrindo nutraukė pirma laiko, negavome per visą sutarties terminą planuotų pajamų ir patyrėme didelių nuostolių", - dienraščiui sakė "VSA Vilniaus" generalinė direktorė Jurgita Petrauskienė, anot kurios, "Ecoservice" jau pusę metų gyventojus aptarnauja neteisėtai naudodama "VSA Vilnius" priklausančius konteinerius, bet nesutinka nei mokėti nuomos, nei išpirkti už likutinę 215 tūkst. litų. vertę.

"Naujininkų ūkio" vadovas Sigitas Čirba sako, kad už konteinerius "VSA Vilnius" užsiprašė neįtikėtinai didelę kainą:"Mūsų skaičiavimais, jie turėtų kainuoti apie 22 tūkst. litų. Tokią sumą ir esame pervedę į "VSA Vilniaus" sąskaitą".

Pasak „VSA Vilnius“ generalinės direktorės, „Naujininkų ūkis“ siekia konteinerius perpirkti už 10 kartų mažesnę sumą ir mokėti po 460 litų už konteinerį. „Suomiškus pusiau požeminius „Molok“ konteinerius jie prilygino dėvėtiems tradiciniams antžeminiams konteineriams, o tai yra visiškai nesulyginami dalykai. Vieno „Molok“ pradinė kaina yra beveik 20 kartų didesnė. Taip pat „Naujininkų ūkis“ klaidina, kad konteineriai susidėvi per 4 metus – suomiai „Molok“ konteineriams suteikia 10 metų garantiją“, – aiškino „VSA Vilnius“ vadovė J. Petrauskienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų