Pereiti į pagrindinį turinį

V.Šustauskas vėl atkunta

2009-01-20 09:00
V.Šustauskas vėl atkunta
V.Šustauskas vėl atkunta / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Taikus: praėjusį penktadienį prie Kauno savivaldybės surengtas mitingas policijai rūpesčių nesukėlė, o vyksiantis ketvirtadienį?

Nors miestiečiai baiminasi neramumų, Kauno valdžia kol kas neketina atšaukti išduoto leidimo ketvirtadienį surengti protesto mitingą prie miesto savivaldybės.

Išdavė leidimą protestuoti

"Jeigu atšauktume leidimą, sulauktume priešiškos reakcijos, todėl taip elgtis būtų neprotinga", – aiškino meras Andrius Kupčinskas. Miesto vadovas viliasi, kad kauniečiai bus sąmoningi ir nepasiduos provokacijoms, jeigu tokių būtų.

Vytauto Šustausko vadovaujama Lietuvos laisvės sąjunga kviečia kauniečius sausio 22 d. rinktis prie miesto savivaldybės ir kovoti už geresnį gyvenimą.

Miesto centre gyvenantys žmonės baiminasi, kad Kaune nepasikartotų sausio 16-ąją Vilniuje prie Seimo vykusios riaušės. Centro seniūnijos bendruomenės atstovai kreipėsi į miesto vadovą prašydami neišduoti leidimų masiniams renginiams. "Žmonės jaudinasi dėl savo turto, vaikų, kurie lanko darželius ir mokyklas, visuomeninės paskirties įstaigų, kurių gausu centre. Policija skirs reikamų pajėgų, kad nekiltų neramumų", – žadėjo A.Kupčinskas.

Gyventojų kreipimąsi dar svarstys savivaldybės darbuotojai, atsakingi už leidimų išdavimą ir masinių renginių organizavimą mieste.

Policija rengiasi netikėtumams

Mitingo iniciatorius Vytautas Šustauskas išplatino kreipimąsi, kuriame žmonės raginami kilti į žūtbūtinę kovą iki galo. Mero nuomone, tokie raginimai kursto gyventojus ir gali išprovokuoti neramumus.

Mitingui besirengiantys miesto policijos vadovai mano, kad jis bus taikus ir atšaukti leidimo nereikėtų. Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojo Vitalijaus Pacevičiaus teigimu, žmonės turi galimybę išsakyti savo nuomonę ir gali tai daryti.

"Tikimės, kad mitingo organizatoriai jaučia atsakomybę ir supranta, kad drastiškomis priemonėmis nieko neišspręs", – vylėsi V.Pacevičius. Anot jo, policija sugebės užtikrinti tvarką, o pareigūnai bus pasirengę bet kokiems netikėtumams.

Bijo galimų provokatorių

"Kiekviena kova reikalauja aukų", – paklaustas, ar mitingas bus taikus, mįslingai užsiminė V.Šustauskas. Ne vieną mitingą organizavęs politikas gyrėsi, kad iki šiol viskas vykdavo taikiai.

Šioje situacijoje jis pripažino nesąs tikras, kad tarp mitingo dalyvių nebus provokatorių. "Gal patys "konservai" įkiš kokių provokatorių, nes norės mane pasodinti į kalėjimą", – grėsmę įžvelgė V.Šustauskas.

Jeigu miesto valdžia nuspręstų atšaukti leidimą mitinguoti, Laisvės lygos lyderis neabejoja, kad situacija tik pablogėtų. Renginio organizatorius sakė būsiąs nepajėgus atšaukti visų žmonių, kurie jau pakviesti rinktis prie savivaldybės.

Buvęs Kauno meras neabejoja, kad dėl blogėjančio žmonių gyvenimo atsakomybė tenka ne tik Seimui, bet ir savivaldybei. "Savivaldybė yra arčiausiai žmogaus, miesto tarybos nariai gali kreiptis į Seimą ir į Vyriausybę, o tai jau yra didelė jėga", – neabejojo politikas.

V.Šustauskas žada, kad mitingas Kaune bus tik repeticija. Ateityje ketinama rengti akciją, per kurią žmonės bus kviečiami apjuosti Seimo pastatą Vilniuje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų