VTEK aiškinsis ir L. Koriznienės komandiruotės JAV aplinkybes

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą ir dėl buvusios Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorės Linos Koriznienės komandiruotės JAV aplinkybių.

Anksčiau dėl tos pačios komandiruotės tyrimas pradėtas buvusio L. Koriznienės pavaduotojo, dabartinio Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Adomo Bužinsko atžvilgiu.

Abu jie praėjusių metų rugsėjį buvo komandiruoti į Majamyje vykusią tarptautinę išmaniojo miesto parodą „Smart city Expo“, tačiau naujienų portalas „Delfi“ išsiaiškino, kad tuo pačiu metu jie išsinuomojo kabrioletą „Ford Mustang“ ir už savivaldybės lėšas nuvyko kurortinį miestelį Ki Vestą.

VTEK teigimu, bus aiškinamasi, ar L. Koriznienė nepažeidė įstatymo tarnybinės komandiruotės metu išvykusi į su darbu nesusijusią išvyką.

Vilniaus miesto savivaldybės duomenimis, visos komandiruotės į JAV išlaidos siekė 10,9 tūkst. eurų.

A. Bužinskas išvyką į Ki Vestą bei savivaldybei apmokėti pateiktas išlaidas pavadino klaida. Jis ir L. Koriznienė, pasak savivaldybės atstovų, grąžino iš viso 243 eurus, susijusius su išvyka į minėtą kurortą.

L. Koriznienė dabar eina Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Žmogiškųjų išteklių valdymo skyriaus vedėjos pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Rici

to Rici portretas
Palangoje visi pažįsta...

Rici

Rici portretas
Pasidulkint galėjo ir Palangoj,kam ta Amerika

Senis

Senis portretas
Panašu, kad apsimokėjo vykti į USA. Davė Adomui įmerkti. Ir nekartą... Jei atvirai, pavidžiu ;)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių