Pereiti į pagrindinį turinį

Vyriausybės kancleris: apie galimybę investuoti į „Air Lituanica“ šiuo metu nekalbama

2014-07-10 12:05
A. Ufarto/BFL nuotr.

Vyriausybė kol kas nesvarsto galimybės investuoti į Vilniaus valdžios įsteigtą skrydžių bendrovę „Air Lituanica“. Tuo metu Vilniaus meras tikina, kad su Vyriausybe kalbama dėl galimybės investuoti į „Air Lituanica“, galbūt perimant jos kontrolinį akcijų paketą.

Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis BNS patvirtinto, kad praėjusią savaitę vykusiame Vyriausybės transporto ir tranzito komisijos posėdyje miesto atstovai pristatė „Air Lituanica“ veiklos perspektyvas, tačiau jokių sprendimų nepriimta.

„Jokios galimybės investuoti nebuvo svarstomos, kadangi Vilniaus miesto savivaldybė nepateikė tų dokumentų, kurių mes prašėme - „Air Lituanica“ penkerių metų strateginio veiklos plano su galimais verslo scenarijais", - BNS tvirtino A.Mačiulis.

Anot jo, savivaldybei pateikus dokumentus, jie būtų svarstomi komisijoje.

Apie galimybę pritraukti Vyriausybės investicijas į „Air Lituanica“ kapitalą užsiminė Vilniaus meras Artūras Zuokas. Anot jo,bendrovės verslo planą ketinama teikti Vyriausybės strateginiam komitetui.

„(Kalbama - BNS) dėl galimybės Vyriausybei dalyvauti, investuojant į „Air Lituanica“ ir dėl galimybės tapti akcininke, tame tarpe galbūt netgi perimant kontrolinį akcijų paketą“, - trečiadienį Vilniaus tarybos nariams tvirtino A.Zuokas.

Vilniaus taryba trečiadienį pritarė siūlymui dar kartą padidinti „Air Lituanica“ savininkės „Start Vilnius“ įstatinį kapitalą - tam bus skirtas 5 mln. litų piniginis įnašas, taip pat įvairus nekilnojamasis turtas, kuri vertė siekia 3,618 mln. litų.

„Start Vilniui“ bus perduotas 2,046 mln. litų vertės sandėlis su gamybos patalpomis, 979 tūkst. litų vertės medicininių atliekų priėmimo ir šalinimo cechas, 543 tūkst. litų vertės medienos džiovykla, 50 tūkst. litų vertės butas Žirmūnuose.

Savivaldybės tarybos konservatorių frakcijos seniūnas Valdas Benkunskas posėdyje piktinosi, kad informacija apie siūlymą „Start Vilnius“ kapitalą didinti ir piniginiu įnašu, kuris tikriausiai bus panaudotas „Air Lituanica“ veiklai finansuoti, buvo pateikta tik posėdžio dieną.

„Avialinijos dvejus metus nepateikia savo finansinės atskaitomybės dokumentų, net ir Registrų centrui (...) Tai šiandiena ištraukiami 5 mln. litų ir sakoma - imkite dar papildomai. Šitas žaisliukas kainuoja miesto biudžetui šiemet jau 10 mln. litų, tuo tarpu tarybos nariai net negali gauti informacijos apie tikrąją („Air Lituanica“ - BNS) padėtį“, - teigė V.Benkunskas.

Tuo tarpu A.Zuokas tvirtino, kad visa informacija apie „Start Vilniaus“ kapitalo didinimą tarybos nariams buvo pateikta.

Vilniaus savivaldybė šiemet jau investavo į „Start Vilniaus“ kapitalą 5 mln. litų - sprendimas dėl investicijų buvo priimtas sausio pabaigoje. Tačiau teismai yra panaikinę kelis ankstesnius sostinės savivaldybės sprendimus.

Vilniaus apygardos teismas pernai spalį panaikino 2012 metų kovo 21 dienos tarybos sprendimą, kurio „Start Vilniaus“ įstatinis kapitalas buvo padidintas 22,978 mln. litų vertės turtiniu įnašu. Apeliacinis teismas šiemet balandį panaikino 2012 metų gegužės 15 dienos sprendimą dėl bendrovės kapitalo didinimo 5,06 mln. litų vertės nekilnojamuoju turtu bei 0,5 mln. litų piniginiu įnašu, o birželio viduryje - 2012 metų gruodžio 19 dienos sprendimą dėl „Start Vilniaus“ kapitalo didinimu 2,25 mln. litų piniginiu įnašu.

Registrų centro duomenimis, bendrovės „Start Vilnius“ įstatinis kapitalas siekia 52,459 mln. litų. Įmonė kontroliuoja bendrovę „Air Vilnius Group“, kuri sausio pabaigoje valdė 68,73 proc. „Air Lituanica“ įstatinio kapitalo

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų