Žaidimų aikštelė Ąžuolynui nepakenks

Jau gauti visi reikalingi leidimai, kad Kauno ąžuolyne atsirastų vaikų žaidimo aikštelė. Jai parinkta vieta prie vieno šalutinių takų.

Kaip "Kauno diena" jau rašė, vaikų žaidimų įrenginiai į Ąžuolyną negalėjo įsiprašyti, nes tai esą draudžia šiai teritorijai suteiktas valstybinio miško, taip pat kultūros paveldo vertybės statusas.

Išgirdę apie tokią situaciją "Kauno dienos" skaitytojai netylėjo, internete buvo galima perskaityti itin pašaipių komentarų: "Keista, kad tokio "ypatingo statuso" Ąžuolyne apskritai dar gali vaikščioti žmonės, nes paklausius atrodo, kad tai vienas iš pasaulio stebuklų. Gal vis tik prasitrinkite akis ir įrenkite Ąžuolyne vaikų žaidimų aikštelę, kur tikrai pilna vaikų, o ne dangstykitės kažkokiais demagogiškais išaiškinimais."

Po vaikų žaidimo aikštelę jau įrengta beveik visose seniūnijose. Paskutiniais duomenimis, vienuoliktoji aikštelė, skirta Žaliakalnio seniūnijai, turėjo būti statoma prie Kauko laiptų, ties sankirta su Lietuvių gatve, bet jos ten taip ir nėra. Paaiškėjo, ten ji ir nebus įrengiama. Mat ir Kultūros paveldo departamentas, ir Kauno regiono aplinkos apsaugos departamentas palaimino aikštelės statybą Ąžuolyne. Jai parinkta vieta nebe prie tolimųjų metimų aikštyno, kaip miesto politikai buvo numatę anksčiau, o prie šalutinio tako, vedančio nuo Stumbro skulptūros Dainų slėnio link.

Kol ši aikštelė įrenginėjama, kitose seniūnijose pastatyti vaikų žaidimo įrenginiai jau kenčia nuo vandalų – vienur nukabintos sūpuoklės, kitur  nusuktos medinės apsauginės tvorelės, turėklai, suoliukai. Po įrenginiais papiltos medžių drožlės daug kur susimaišė su purvu ir prašyte prašosi papildomo purios dangos sluoksnio.

Miesto savivaldybės Statybos skyriaus atstovai paaiškino, kad jiems buvo tik duota užduotis įrengti aikšteles, o priežiūros paslauga nebuvo perkama. Statybos skyriaus vyriausiojo specialisto Vaclovo Balnio žiniomis, Vilniuje tokios pat vienos aikštelės priežiūra per metus kainuoja apie tūkstantį litų. Įmonė ne tik prižiūri pagrindą, bet ir atstato vandalų suniokotas detales.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius aiškino, kad Kaune aikšteles įrengusi bendrovė "Kortas" iki šiol geranoriškai atstatė dingusias jų dalis, tačiau ateityje aikštelių priežiūrą greičiausiai perims Komunalinio ūkio skyrius. Trūkstamos detalės esą bus kaskart nuperkamos.

Kauno mero Andriaus Kupčinsko nuomone, kauniečiams vaikams galėjo būti nupirktos "solidesnės žaidimo aikštelės". Pavyzdžiui, privačiomis lėšomis prie Kauno pilies įrengta aikštelė pagaminta taip, kad išardyti ją sunkiau.


Šiame straipsnyje: vaikų aikštelė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Palete

Palete portretas
saunuolis Kupcinskas. senai reikejo Azuolyne kazko vaikams. nes daugiausia ten yra tevu su vaikais, o vaikams ner ka veikt... dbr bus tvarka.

joleda

joleda portretas
Šaunu, kad pagaliau bus įrengta aikštelė ir Ąžuolyne. Jos labai trūko. Dažnai einam pasivaikščiot. Ąžuolyne susirenka, daug vaiku, kuriems ten trūksta jiems skirtų pramogų.

123

123 portretas
NU KA GALIU PASAKYT , GAILA TU ISLEISTU PINIGU PERNIEK . Buvo tokios azolyno karuseles --- bet tokie dedes vagys is savivaldybes jas pardave uz grasius , ir dabar tipo rupinasi vaikais
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių