Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgiriui" parodė špygą

2008-10-04 09:00
"Žalgiriui" parodė špygą
"Žalgiriui" parodė špygą / Tomo Raginos nuotr.

"Žalgirio" krepšininkai vakar jau buvo nutarę nebevykti į Baltijos lygos rungtynes Latvijoje. Tik paskutinę akimirką, rašydami atsiprašymo laišką sirgaliams, jie persigalvojo.

Įkalbėjo M.Brownas

Vakar "Žalgirio" žaidėjams turėjo būti išmokėti atlyginimai, tačiau klubo atstovai nesulaukė iš Kauno valdžios pažadėto kredito.

Po ketvirtadienį įvykusio miesto tarybos posėdžio buvo sužibusi viltis, kad "Žalgiris" šią savaitę pagaliau gaus nuo pavasario žadėtas lėšas. Vakar savivaldybės, bendrovės "Kauno energija" ir banko atstovai galėjo pasirašyti sutartis, kurios leistų "Žalgiriui" iš banko gauti kreditą. Lemiamą žodį turėjusi tarti "Kauno energijos" valdyba vakar nesusirinko.

"Dar kartą patikėjęs miesto valdžios pažadais, žaidėjams pasakiau, kad šiandien jie gaus vėluojančius atlyginimus. Jų akyse aš – melagis. Šiandien kviečiame klubo valdybos narius, galvosime, ką toliau daryti su komanda", – vakar vakare prislėgtu balsu kalbėjo "Žalgirio" viceprezidentas Gediminas Navikauskas.

Savo ruožtu "Žalgirio" krepšininkai priėmė beprecendentį sprendimą: komanda sekmadienį nebežais Baltijos krepšinio lygos (BBL) Elito diviziono rungtynių Latvijoje su Valmieros ekipa.

"Žalgirio" krepšininkai vakar jau buvo nutarę nebevykti į Baltijos lygos rungtynes Latvijoje. Tačiau kurdami atsiprašymo laišką sirgaliams jie persigalvojo – profesionalumas nugalėjo emocijas. Karščiausiai komandos draugus susilaikyti nuo drastiško žingsnio įkalbinėjo Marcusas Brownas.

Mero niekas neklauso?

Vakar ryte mero kabinete susėdę "DnB Nord" banko ir "Kauno energijos" atstovai sutarė, kad jei bendrovės valdyba patvirtins parengtus dokumentus, bankas "Žalgiriui" pinigus perves tą pačią dieną. Vidurdienį planuotas valdybos posėdis neįvyko, nes atvyko vos du iš septynių valdybos narių.

Dar prieš šį posėdį meras viešai paskelbė, kad jei penktadienį nebus pasirašyta laidavimo sutartis, jis pareikalaus "Kauno energijos" generalinio direktoriaus Sigito Metelionio galvos.

"Jam pasakiau, jei iki pirmadienio nebus pasirašyti laidavimo dokumentai, po savaitgalio laukiu jo atsistatydinimo rašto", – rėžė A.Kupčinskas.
Išgirdęs, kad "Žalgirio" krepšininkai svarstė galimybę nevykti į savaitgalio varžybas, meras pratrūko.

"Tik nereikia manęs kaltinti. Visi puikiai supranta, kas vyksta. "Kauno energijos" valdybos narių elgesį vertinu kaip sabotažą, kuriam diriguoja liberalcentristai. Nežadu tylėti ir pirmadienį kviečiu stebėtojų tarybos posėdį", – atkirto A.Kupčinskas, nekomentavęs, kad būtent jo partijos kolegos vasarą išbraukė klausimą dėl "Žalgirio" paramos iš tarybos darbotvarkės. S.Metelionio teigimu, valdybos narių nebuvo įmanoma surinkti, nes daugelis jų išvykę iš Kauno.

"Negalima nueiti į banką tuščiomis rankomis ir prašyti milijonų. Prieš tai reikia parengti dokumentus, o tam reikia laiko", – tikino S.Metelionis.

Cirkas tęsiasi toliau

Meras įsitikinęs, kad "Kauno energijos" valdyba specialiai nesusirinko. Esą tai inicijavo politiniai oponentai, kurių atstovai bendrovėje turi sprendimo galią.
"Spręsdama "Žalgirio" finansavimo klausimą savivaldybė padarė viską", – aiškino meras.

Ketvirtadienį susirinkusi Kauno miesto taryba suteikė "Žalgiriui" viltį, tačiau šį sprendimą žadėjo priimti dar vasarą. Tuomet nebūtų kilę jokios painiavos.

"Cirkas tęsiasi. Visi kol kas priimti valdžios sprendimai buvo tik dėl akių. Taip ir spėjome, kad jokio laidavimo nebus. Įsitikinome, kad "Žalgiris" miesto valdžiai nereikalingas. Galėjo anksčiau pasakyti, kad paramos neskirs, būtume šios komandos nekomplektavę", – kalbėjo G.Navikauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų