Žirmūnų pliaže žmonės jau deginasi ir maudosi: vanduo kaip arbatėlė

  • Teksto dydis:

Grįžus šiltiems orams, į paplūdimius po truputį renkasi žmonės. Kai kurie jų jau brenda ir į vandenį, nusimetę drabužius deginasi saulės voniose. Žirmūnų pliaže sutikti vilniečiai dalijosi savo įspūdžiais, praneša LNK.

„Vanduo jau per šiltas. Kaip arbatėlė. Man geriausias vanduo iki +5 °C. Maudausi kiekvieną dieną“, – dalijasi sutiktas vandens entuziastas.

„Tikrai ne pirmą dieną deginamės. Kai tik saulė išlenda – mes visada čia. Sezonas prasidėjo jau seniai. Prieš porą mėnesių pradėjome, bet paskui vėl truputį oras pablogėjo“, – sakė besideginanti moteris.

„Gyvenu už Žirmūnų, iki čia man 15 min. Atidariau sezoną. Geras jausmas. Dar kol kas tik deginuosi, nesimaudau“, – sakė senjorė.

Atidarytas ne tik deginimosi, maudymosi, bet ir šašlykų sezonas.

„Pirmadienį atostogos. Geras oras ir naudojamės proga. Jau ne primą kartą šiais metais kepame šašlykus“, – sakė prie kepsninės atsistojęs vyras.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Šiltas vanduo ir tai reiškia tik viena – iki vasaros liko pusantros savaitės. Paplūdimyje kol kas daugiausia ančių, bet žmonių greitu metu bus daugiau. Apie paplūdimio paruošimo vasaros sezonui darbus pokalbis su „Grindos“ atstovu Egidijumi Steponavičiumi.

– Ar šiandien duodame startą vienam iš paplūdimių Žirmūnuose?

– Taip. Lietuvoje taip jau būna – po sunkaus pavasario ateina smagi vasara.

– Kokie vyksta paruošiamieji darbai? Kaip paplūdimiai paruošiami vasaros sezonui?

Lietuvoje taip jau būna – po sunkaus pavasario ateina smagi vasara.

– Vilniaus mieste yra apie dešimt paplūdimių. Šiandien prisidės dar pora. Vyksta paskutiniai darbai – traktoriai stumdo smėlį, jo kiekvienais metais atvežame papildomai. Besideginančiųjų jau yra, kita paplūdimio infrastruktūra jau parengta vasaros sezonui. Visai netrukus lauksime besimaudančių.

– Kas svarbiausia prieš sezono startą?

– Svarbiausia viską pradėti laiku. Pasiruošimą maudymosi sezonai pradedame gerokai žiemą. Kai kuriuos darbus tenka atlikti ir kai būna ledas. Mūsų gelbėtojai ir paplūdimiuose dirbantys žmonės turi visus metus ką veikti – kala naujas persirengimo kabinas, montuoja naujus lieptus.

– Ar darbų daug, nes po kiekvienos sezono suniokota?

– Ne. Žmonės Vilniuje vis šviesesni. Matydami sutvarkytą aplinką, ja mėgaujasi ir nekyla rankos niokoti. Pasitaiko atvejų, bet šie metai neišskirtiniai. Smėlį nuolat reikia atnaujinti, nes vanduo ir krituliai vis nuplauna.

– Ar tikrinama vandens kokybė?

– Vanduo vis dar puikus. Pagal taisykles kartą per dvi savaites atliekame vandens tyrimus. Prieš maudymosi sezono pradžią bus atliekamas vandens tyrimas.

– Ar nepritrūks šiemet gelbėtojų?

– Nepritrūks. Susiplanavome iš anksto ir dabar atrankos į pabaigą, žmonės eina į mokymus. Viskas bus gražu ir gerai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesuprantu

nesuprantu portretas
kaip galima tame brude maudytis

Tadas

Tadas portretas
O kodel zmones ne darbe?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių