Pereiti į pagrindinį turinį

Žmogžudystė šokiams nesutrukdė

2008-12-15 09:15
Žmogžudystė šokiams nesutrukdė
Žmogžudystė šokiams nesutrukdė / Tomo Raginos nuotr. Po susišaudymo klube "Zepelinus" buvo linksminamasi lyg niekur nieko.

Tarp naktinio klubo "Zepelinus" lankytojų šeštadienio naktį įsiplieskęs konfliktas baigėsi vieno jų mirtimi – iš pistoleto paleista kulka pataikė jaunam vyrui į galvą.

Po visko – gailesčio ašaros

Apie laikinojoje sostinėje aidinčius šūvius kurį laiką nebuvo girdėti, tačiau tai truko neilgai. Naktį iš penktadienio į šeštadienį kauniečiai vėl aiškinosi santykius ginklais. Apie 1 val. greitosios pagalbos medikams pranešta apie Kovo 11-osios gatvėje, prie naktinio klubo "Zepelinus", sužeistą žmogų. Kartu apie incidentą informuoti ir tąnakt mieste budėję policijos patruliai.

Atvykusi į nelaimės vietą greitosios pagalbos medikų brigada nelaimėliui padėti niekuo nebegalėjo – teliko konstatuoti jauno vyro mirtį. Kraujo klane gulinčio nužudytojo galvoje matėsi kulkos palikta skylė. Kiti žmonės, anot medikų, nenukentėjo ir jų pagalbos neprašė.

Netrukus prisistatę viešosios tvarkos sergėtojai rado prie velionio palinkusius kelis verkiančius jaunuolius. Pareigūnai nepuolė vyti vaikinų į šalį. Po kiek laiko nelaimės vieta kelių metrų spindulių buvo užtverta "Stop" juosta. Nušautas 28 metų Vytautas P., anot teisėsaugininkų, iki šiol policijai nebuvo žinomas.

"Tik ne Vytukas! Ką aš dabar pasakysiu tėvams? Čia mano brolis, jo nebėra, laidotuvės", – verkdamas šaukė vaikinas kruvinu veidu, o netoliese stoviniavo dar pora panašiai atrodančių šoko ištiktų jaunuolių.

Apgadino du automobilius

Teisėsaugininkai jau iš pirminės įvykio vietos apžiūros netruko išsiaiškinti, kad šūvių kruša ir žmogžudyste pasibaigęs konfliktas įsiplieskė būtent prie pat įėjimo į naktinį klubą "Zepelinus", priešais esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Kulkos pakirstas jaunas vyras susmuko kaip tik už sidabrinio BMW automobilio, stovėjusio prie pat pastato, kur būriavosi parūkyti išėję klubo lankytojai.

Pirminiais duomenimis, konfliktą matė minėtame automobilyje sėdėję trys jaunuoliai. Motinai priklausančiu BMW atvažiavęs vaikinas pareigūnams pasakojo matęs, kaip ties stiklinėmis durimis įvyko susistumdymas, o netrukus pasigirdo šūviai: "Iš pradžių jie spardėsi, o po akimirkos kažkuris išsitraukė ginklą ir ėmė šaudyti. Bėgdami pro mano mašiną jie įlenkė dureles ir nulaužė vieną veidrodėlį. Jau ketinau važiuoti iš čia, bet vienas draugas liepė niekur nejudėti, nes už mašinos guli susmukęs žmogus. Iškart po susirėmimo jo dalyviai išsilakstė į skirtingas puses. Tikėtina, kad šaudyta buvo ne iš vieno ginklo, nes man atrodė, kad šaudyta tikrai daug kartų."

Anot policijos pareigūnų, viena kulka kliudė ir šalia stovėjusį prabangų "Lexus" automobilį, kurio kėbule matėsi nuo šūvio likusi skylė. Aplink įvykio vietą suskaičiuotos septynios besimėčiusios šovinių tūtelės. Iš jų ekspertai nustatys, koks ginklas – kovinis ar perdirbtas – šįkart buvo panaudotas

Liudytojai kalba dvejopai

Tiesioginiais įvykio liudytojais tapo ties įėjimu į naktinį klubą išsirikiavusių taksi automobilių vairuotojai. Būtent vienas jų, dirbantis bendrovėje "Žaibiškas taksi", pranešė apie nukentėjusįjį greitosios pagalbos medikams. Iškart po incidento visi taksi automobiliai pasitraukė ir sustojo atokesniame automobilių stovėjimo aikštelės kampe.

Iškart po nelaimės "Kauno dienos" kalbinti taksi vairuotojai pasakojo iš kolegų nugirdę, kad ginkluotame konflikte du vaikinai susikivirčijo su aštuonių jaunuolių grupe. Liudytojams pasirodė, kad būtent vienas iš tų dviejų išsitraukė turėtą ginklą, paleido kelis šūvius į orą, o po to nusitaikė į vieno priešininkų galvą. Pašnekovai neatmetė, kad šaudęs asmuo galėjo būti neblaivus ar net apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų, tad būtinosios ginties klausimas tokiu atveju išlieka svarstytinas.

Kiti klubo lankytojai aiškino priešingai, esą vienas iš aštuonių agresyviai nusiteikusių jaunuolių panaudojo turėtą pistoletą. Kai kurie tariamai įvykį matę naktinėtojai pasakojo, kad šaudyta buvo tik į orą ir žemę. Tokie teiginiai įvykį tiriantiems policijos pareigūnams kelia papildomų klausimų. Viliamasi išsiaiškinti, ar išties rikošetu atšokusi kulka galėjo pataikyti vyrui į galvą ir jį mirtinai sužaloti.

Dar daugiau skirtingų nuomonių sulaukė šio žiauraus incidento priešistorė. Vieni "Zepelinus" klube tą naktį linksminęsi kauniečiai pasakojo, kad priešiškai nusiteikę jaunuoliai apsistumdė dar šokių salėje ir tik po to išėjo aiškintis santykių į lauką. Tuo tarpu jiems oponavę aiškino, kad du jaunuoliai tebuvo ką tik atvykę automobiliu ir beeinantys vidun, kai jiems kelią pastojo keturiskart didesnė priešininkų gauja. Pareigūnai nė vienos versijų išsamiau nekomentuoja, tačiau, nustačius tikrąją, paaiškėtų, ar ginkluoti asmenys buvo patekę į klubo patalpas.

Kameros turėjo užfiksuoti

Įvykio vietoje dirbę policijos pareigūnai ir prokurorė dėl incidento fabulos pernelyg nesijaudino. Telefonu bendraudami su kolegomis jie užsiminė, kad "Zepelinus" administracija pažadėjo perduoti jiems vaizdo stebėjimo kamerų užfiksuotą medžiagą, kurioje turėtų matytis tikroji įvykių raida. Be to, teisėsaugininkų darbą turėtų palengvinti ir įvykį matę taksi vairuotojai.

Kelių įtariamųjų paieškas iškart po įvykio pradėję teisėsaugininkai jau šeštadienį ryte surado vieną iš jų. Neoficialiais duomenimis, policijai gerai žinomas 24 metų kaunietis pats apie 8 val. atvyko į Dainavos policijos komisariatą ir prisipažino nužudęs žmogų. Teigiama, kad vaikinas veikiausiai suprato neišsisuksiąs nuo atsakomybės, mat sprukdamas iš įvykio vietos po susišaudymo klube jis paliko daiktus, tarp kurių buvo ir asmens dokumentai. Kodėl įtariamasis slapstėsi iki pat ryto, nekomentuojama. Ikiteisminį tyrimą dėl įvykio atliekantys Kauno policijos Smurtinių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai apklausė sulaikytąjį. Jo tapatybė kol kas slepiama.

Tikėtina, kad jis galėjo matyti susišaudymą iš šalies, mat iki pat paryčių, kol įvykio vietoje prie lavono dirbo ekspertai, aplink stoviniavo daug automobilių, kuriuose sėdėję jaunuoliai smalsiais žvilgsniais stebėjo pareigūnus. Progos pasmalsauti nepraleido ir iki paryčių "Zepelinus" klube linksminęsi naktinėtojai. Jie vienas po kito išeidavo laukan parūkyti ir kaskart apžiūrėdavo netoliese gulintį negyvėlį, o kai kurie kraupų vaizdą bandė įamžinti savo mobiliojo ryšio telefonais.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai naktiniame klube "Zepelinus" ar jo prieigose mosuojama ginklais, bet žmonių aukų iki šiol pavykdavo išvengti. Dar dažniau čia, kaip ir daugelyje kitų pasilinksminimo vietų, jaunuoliai tarpusavio nesutarimus sprendžia muštynėmis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų