A. Zuokas prognozuoja: Vilniaus mieste koaliciją sudarys trys–keturios frakcijos

Partijos „Laisvė ir teisingumas“ į Vilniaus merus keliamas Artūras Zuokas prognozuoja, kad po savivaldos rinkimų valdančiąją koaliciją sostinėje turėtų sudaryti trys–keturios frakcijos.

„Mūsų tikslas yra 12–14 mandatų miesto taryboje, tai, sakyčiau, būtų didžiausia frakcija miesto taryboje. Man pagal patirtį teko dirbti su koalicijomis tris kartus, tai aš neabejoju, kad mes būtume pajėgūs suburti darbingą koaliciją. Neabejoju, kad koaliciją turės sudaryti ne mažiau trijų–keturių frakcijų“, – trečiadienį po Vilniui skirtos rinkimų programos pristatymo „Dūmų fabrike“ BNS sakė A. Zuokas.

„Laisvė ir teisingumas“ į rinkimus Vilniuje eina žadėdami spręsti kamščių visose srityse – nuo transporto iki eilių poliklinikose – problemas.

„Vilniaus mieste šiuo metu didžioji dalis problemų, lūkesčių, kamščių yra susiję su keliais, transportu, stovėjimo aikštelėmis ir viešuoju transporto, todėl mūsų programos dalis „Vilnius be kamščių“ yra išsami, plati ir apima ne tik kamščių problemą, bet ir daug platesnę – darnų miesto planavimą, sprendimus, kad mieste būtų kuo daugiau mokyklų, arčiau gyvenamosios vietos“, – pristatydamas programą kalbėjo A. Zuokas.

Mūsų tikslas yra 12–14 mandatų miesto taryboje, tai, sakyčiau, būtų didžiausia frakcija miesto taryboje.

Dar vienos sostinės mero kadencijos siekiantis A. Zuokas yra ir partijos „Laisvė ir teisingumas“ kandidatų į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą lyderis.

Jo komandoje – dabartiniai tarybos nariai, buvęs Valstybinės lietuvių kalbos komisijos vadovas Audrys Antanaitis, menininkas Saulius Paukštys, meno mugės „ArtVilnius“ steigėja ir vadovė Diana Stomienė, buvęs Vilniaus Centro poliklinikos vadovas Kęstutis Štaras, buvęs ilgametis telekomunikacijų bendrovės „Telia“ (Omnitel) prezidentas Antanas Zabulis, VU Sveikatos mokslų instituto direktorė Natalja Istomina ir kiti.

A. Zuokas Vilniaus miesto pareigas su pertraukomis ėjo 2000–2007 ir 2011–2015 metais.

Tiesioginiai merų ir savivaldybių tarybų rinkimai vyks kitų metų kovo 5 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zuokui

Zuokui  portretas
Naujos jachtos ir nekilnojamo turto pritruko)))abonentas jbn

Tadas

Tadas portretas
Tik uz Zuoka

Aha

Aha portretas
Tam, kuris vis rašinėja apie metro - niekada metro idėjos Zuokas nesiūlė. Maišai, su Zykum, kurio jau nėra šiame pasaulyje.O Zuokas tikrai būtų geriausias šiuo metu meras , nes Šimašiaus Vilnius yra žiauriai nugyventas
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių