Pereiti į pagrindinį turinį

Žydų ligoninėje nesiliauja gaisrai

2010-12-14 09:33
Prieglobstis: buvusi ligoninė senamiestyje virto benamių prieglauda.
Prieglobstis: buvusi ligoninė senamiestyje virto benamių prieglauda. / Laimučio Brundzos nuotr.

Kauno savivaldybei nesėkmingai bandant parduoti buvusį ligoninės pastatą Senamiestyje, apleistame statinyje įsisiautėjo benamiai, keliantys vis daugiau rūpesčių ugniagesiams.

"Kol nebus šeimininko, tol nebus tvarkos", – situaciją apibūdino Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos prevencinės veiklos poskyrio viršininkė Jovita Lapėnaitė.

Sekmadienį trys ugniagesių autocisternos skubėjo į apleistą buvusią ligoninę A.Jakšto g. Dūmai veržėsi iš antro pastato aukšto. Užgesinę ugnį gelbėtojai nustatė, kad nedidelėje patalpoje išdegė 1,5 kv. m grindų, aprūko sienos. Žmonės nenukentėjo.

Ugniagesių duomenimis, gaisro priežastis – neatsargus elgesys su ugnimi. Dėl identiškos priežasties buvusi žydų ligoninė degė keturis kartus.

"Benamiai šildosi. Taip atsitinka su daugeliu apleistų pastatų. Jei tik randa, kaip įeiti, benamiai ir ant grindų susikuria laužus", – pasakojo Kauno ugniagesiai.

Prieš keletą mėnesių netoli Kauno pilies stūksanti apleista ligoninė degė du kartus per savaitę. Mažytės kibirkštėlės pakako, kad įsiliepsnotų šiukšlynu virstantis savivaldybės turtas.

Maždaug dešimtmetį užtruko teisminiai ginčai, kam turėtų priklausyti šis pastatas. Galiausiai Aukščiausiasis Teismas nusprendė, kad buvusi ligoninė – Kauno savivaldybės turtas. Neseniai įvyko pirmasis aukcionas, tačiau už 3,3 mln. litų statinio Senamiestyje niekas nepanoro įsigyti. Spėjama, kad investuotojus galėjo atbaidyti faktas, kad su statiniu žemė neparduodama, o nuomojama už daugiau nei 800 tūkst. litų. Savivaldybės privatizavimo komisija tikisi, kad atsiras norinčiųjų investuoti ir Senamiesčio nepuošiantį pastatą sutvarkys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų