Advokatas: teisėsauga neturi įrodymų dėl A. Zabulio korupcijos

Verslininko Antano Juozo Zabulio advokatas Arūnas Petrauskas sako, kad prieš jo ginamąjį nėra jokių įrodymų dėl korupcijos ir prašo jį visiškai išteisinti.

Prokurorai siūlo prekyba poveikiu kaltinamam verslininkui skirti daugiau nei 24 tūkst. eurų baudą.

Teisėsauga įtaria, kad „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės vadovas Gevydas Vainauskas susitarė priimti kyšį iš A. J. Zabulio už pažadą pasinaudoti savo įtaka, kad Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) nutrauktų tyrimą dėl atsinaujinančios energetikos ir aukštųjų technologijų bendrovės „BOD Group“ sukčiavimo įsisavinant Europos Sąjungos paramą. Tyrimas dėl sukčiavimo buvo nutrauktas.

Anot prokurorų, A. J. Zabulis veikė „BOD Group“ vadovo Vidmanto Janulevičiaus interesais. Jam minėtame sukčiavimo tyrime buvo pateikti įtarimai.

Teisėsauga be kitų įrodymų remiasi 2015-aisiais kovo mėnesį slapta darytu garso įrašu iš G. Vainausko ir A. J. Zabulio susitikimo.

„Iš įrašo negalime teigti, kad tai yra klausimas, susijęs su prieš Vidmantą Janulevičių atliekamu ikiteisminiu tyrimu (...). Nėra žodžio ar frazių, reiškiančių FNTT, kyšį, baudžiamąją bylą, pažadą ar susitarimo dėl jo“, – tikino A. Petrauskas, Vilniaus apygardos teisme ketvirtadienį sakydamas baigiamąją kalbą.

Nėra žodžio ar frazių, reiškiančių FNTT, kyšį, baudžiamąją bylą, pažadą ar susitarimo dėl jo.

Anot advokato, pokalbio metu jo ginamasis su G. Vainausku kalbėjosi įvairiomis temomis – apie verslą, politiką, sportą, bankus, ES lėšų panaudojimą, reklamą, o atsinaujinančios energetikos ir aukštųjų technologijų bendrovė „BOD Group“ tebuvo viena iš pokalbio temų ir ji „tikrai nebuvo prioritetinė“.

A. J. Zabulio gynėjas pabrėžė, kad jo ginamasis apie V. Janulevičiaus problemas sužinojo Vilniaus klube, kadangi abu jie yra šio klubo nariai. Tačiau, pasak advokato, tai tebuvo buvo „bendro pobūdžio informacija“, pasidalinta tarp kitų klubo narių, ne asmeniškai A. J. Zabuliui, o daugiau kaltinamasis su V. Janulevičiumi šia tema niekada nebendravo.

Pasak advokato, byloje taip pat „nėra liudytojų parodymų, garso įrašų, leidžiančių suabejoti A. Zabulio objektyvumu“.

Pats A. J. Zabulis kaltę taip pat neigia.

Kitame bylos epizode prekyba poveikiu kaltinami G. Vainauskas ir buvęs „tvarkiečių“ lyderis Rolandas Paksas. Teisėsaugos įtarimais, R. Paksas ir G. Vainauskas 2015 metais susitarė dėl 15 tūkst. eurų kyšio už politiko pažadą paveikti statybos inspektorius dėl leidimo naudoti parduotuvę Prienuose.

Politikas ir žiniasklaidos grupės vadovas neigia prekiavę poveikiu. G. Vainauskas sako, kad vykdė žurnalistinį tyrimą, o R. Paksas tvirtina, jog byla siekiama eliminuoti jį iš politikos.

G. Vainauskui siūloma skirti trejų metų laisvės atėmimo bausmę, ją atidedant dvejiems metams, taip pat daugiau nei 26 tūkst. eurų baudą. R. Paksui siūloma skirti įkalinimą trejiems metams ir dviem mėnesiams, atidedant bausmę dvejiems metams ir dviem mėnesiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zabulis su vainausku kysiais dalinosi

zabulis  su vainausku kysiais  dalinosi  portretas
o sodina y kalejima R.Paksa.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių