Aiškėja daugiau faktų apie nelegalių migrantų kelionę traukiniu: bilietus nupirko nežinoma moteris

  • Teksto dydis:

Pirmadienį 6 val. ryto Vilniaus traukinių stotis sulaukė netikėtų keleivių. Perone iš Varėnos traukiniu atkeliavę ruošėsi išlipti neteisėti migrantai, tačiau juos čia sutiko policijos pareigūnai, praneša LNK.

Prie šilto klimato pripratusių pietiečių minusinė pirmadienio temperatūra neišgąsdino. Traukiniu į Vilnių atkeliavę šeši vyrai prisistatė atvykėliais iš šalia Afrikos esančio Jemeno.

„Keleivių palydovas pastebėjo šešių asmenų grupę, kuri vyko maršrutu Varėna–Vilnius. Įtaręs, kad galbūt tai yra asmenys, kurie neteisėtai būna Lietuvoje, kreipėsi į operatyvinio valdymo centrą, pasidalijo savo įtarimais“, – pasakojo „Lietuvos geležinkelių“ saugos ir rizikų valdymo vadovas Rolandas Šlepetys.

Traukinys svetimšalius atvežė iš Varėnos, iš ten jis pajudėjo prieš 6 val. ryto. Pranešimas apie Varėnai neįprastus keleivius policiją pasiekė 6.20 val.

„Atvykę pareigūnai minėtus įtartinus asmenis sulaikė ir perdavė juos Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams“, – sakė Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Į stotį atvykę policijos pareigūnai sulaikytuosius perdavė pasieniečiams.

„Dabar tie migrantai yra pristatyti į Vilniaus pasienio užkardą, vyksta jų apklausos“, – teigė VSAT atstovas Giedrius Mišutis.

Per paskutinius mėnesius toks atvejis buvo pirmas, kad traukinyje būtų sulaikomi neteisėti migrantai.

Pasieniečiai pranešė kad šie anksčiau Lietuvos teritorijoje sulaikyti nebuvo, taip pat aiškinamasi, kodėl migrantai judėjo į šalies gilumą, mat dažniausiai jų tikslas – Vakarų Europos šalys. Bilietus sulaikytiesiems Varėnoje nupirko moteris.

„Bilietus jiems nupirko moteris, nežinau, ar vykusi kartu, ar sėdėjusi šalia, bet jie ne patys mokėjo už bilietus“, – tikino R. Šlepetys.

Nors už bilietą patys ir nemokėjo, bet baudą susimokėti gali tekti. Už neteisėtą sienos perėjimą baudžiamasis kodeksas numato griežtą atsakomybę – baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų. Dabar galiojančios taisyklės numato, kad prieglobsčio gali pasiprašyti visi, teisėtai sieną kirtę asmenys. Panašu, kad šios teisės asmenys jau neteko.

„Šiuo atveju pirmiausia pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto sienos perėjimo. Toliau bus aiškinamasi, analizuojami visi duomenys ir t. t.“, – kalbėjo G. Mišutis.

„Lietuvos geležinkeliai“ sakė: tokių keleivių sulaukė pirmą kartą.

„Rūpinamės keleivių saugumu. Keleivių palydovai yra budrūs šiuo aspektu. Identifikavome tokį pirmą atvejį. Aišku, jeigu bus ateityje, stengsimės tokius dalykus identifikuoti“, – komentavo R. Šlepetys.

„Per paskutinius mėnesius toks atvejis buvo pirmas, kad traukinyje būtų sulaikomi neteisėti migrantai“, – antrino G. Mišutis.

Geležinkelininkai sakė, kad tokius asmenis nustatyti sunku, mat traukiniais nuolat keliauja užsieniečiai, o paprašyti keleivių pateikti asmens tapatybės dokumentą neleidžia duomenų apsauga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vylniaus Varėna Marcikonys

Vylniaus Varėna Marcikonys portretas
Sesk į traukinį ir tu gali pamatyti pasaulį , gali sutikti net ir iš Jemeno atvykusius ,nes turistai nori pamatyti Čepkelių raistas, o po to Zervynų kaimą ,ir žinoma Varėna ,Čiurlionio gimimo vieta ,ir Vytauto didžiojo poilsio ir medžioklės vietas ,

Stereo

Stereo portretas
Reikia isleisti juos i Europa. Jei ES vangiai zvelgia i LT problema, tai kam save apkraut. Pabego ir tiek. Arba gauti ES palaima ir mesti juos atgal i Belarusija, dar geriau i Afrika. Ten šilta.

Odeta

Odeta portretas
Apsauga turi teise pareikalauti dokumentu ir leidimo gyventi Lietuvoje. Nejau nesimato,kad jie i lietuvius nepanasus? Durniu laivas musu Lietuvelej.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių