Teismas atmetė skundą Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė buvusio Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos patarėjo M. K. skundą Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai dėl neturtinės žalos atlyginimo, jam nepavykus užimti pareigų, į kurias kandidatavo.

Kaip ketvirtadienį pranešė teismas, pareiškėjas prašė iš atsakovės priteisti beveik 2,8 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.

Jus nurodė, kad vykusiame konkurse į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos Lygių galimybių integravimo skyriaus vedėjo pareigas užėmė pirmąją vietą.

Turėjusio vykti į pareigas priimančio asmens – lygių galimybių kontrolierės Agnetos Skardžiuvienės pokalbio su pareiškėju pradžioje jis pareiškė nušalinimą kontrolierei nuo sprendimo priėmimo dėl tebesitęsiančių teisminių ginčų, kuriuose pareiškėjas ginčijo lygių galimybių kontrolierės atliktų veiksmų teisėtumą.

Jis mano, kad tuometinė lygių galimybių kontrolierė jam nebuvo objektyvi.

Lygių galimybių kontrolierė atsisakė nusišalinti, tada pareiškėjas atsisakė dalyvauti pokalbyje, kol bus išspręstas jos nušalinimo klausimas. Pretendentui atsisakius dalyvauti pokalbyje, Valstybės tarnybos departamentas paskelbė, kad konkursas neįvyko.

Teismas, priimdamas sprendimą, konstatavo, kad pareiškėjas, nurodydamas, jog Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba privalėjo Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatyme nustatyta tvarka išspręsti pareiškėjo prašymą dėl lygių galimybių kontrolierės nušalinimo, teismui nepateikė jokių duomenų, jog lygių galimybių kontrolierė turėjo privačių interesų su pareiškėju.

„Teismo įsitikinimu, Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatos nagrinėjamu atveju negali būti taikomos“, – teigiama pranešime.

Teismas atkreipė dėmesį, kad pareiškėjui nebuvo sudaryta jokių kliūčių dalyvauti konkurse, jis jame buvo įvertintas aukščiausiu balu, o teiginys, jog per pokalbį lygių galimybių kontrolierė bus šališka, laikytinas hipotetiniu.

Todėl, teismo nuomone, valstybė, atstovaujama Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos, jokių galiojančių teisės aktų nuostatų nepažeidė, taip pat neatliko ir jokių neteisėtų veiksmų.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

M. K., anksčiau patarinėjęs ir tuomečiam prezidentui Valdui Adamkui, teismams skundė sprendimus jį atleisti iš Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos po jo paviešinto konflikto su tiesioginiu viršininku – Integravimo skyriaus vedėju Tomu Vytautu Raskevičiumi. Pastarasis šiuo metu eina Seimo nario pareigas.

M. K. pasiskundė vadovybei, kad T. V. Raskevičius jį persekioja. Ištyrusi skundą lygių galimybių kontrolierė A.Skardžiuvienė pripažino, kad T. V. Raskevičius elgėsi nederamai.

Teismuose ginčus dėl atleidimo M. K. laimėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių