Cigaretes ir alkoholį baltarusė slėpė batuose ir stogo bagažinėje

  • Teksto dydis:

Lavoriškių punkte pasieniečiai sulaikė baltarusę, į Lietuvą automobiliu „Cadillac SRX“ gabenusią kontrabandinių cigarečių ir alkoholinių gėrimų.

Nelegalios prekės buvo slepiamos stogo bagažinėje, iškaišiotos tarp asmeninių daiktų ir įvairiose kitose vietose.

Penktadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių kontrolės punkte pasieniečiai tikrino iš Baltarusijos įvažiavusį automobilį „Cadillac SRX“ baltarusiškais valstybiniais registracijos numeriais. Jį vairavusi 47-erių Baltarusijos pilietė VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės registracijos dokumentus. Tikrinimą vykdžiusiems pasieniečiams kilo įtarimų, kad automobiliu gali būti gabenamas neteisėtas krovinys.

Paaiškėjo, kad automobilio salone, bagažinėje, stogo bagažinėje, įvairiose nišose, gabenamuose asmeniniuose daiktuose (batuose, striukėse, kojinėse), lagaminuose tarp drabužių, lagaminų dvigubuose dugnuose buvo išslapstyta kontrabandinių cigarečių ir įvairių rūšių alkoholinių gėrimų. Iš viso VSAT pareigūnai rado 126 pakelius cigarečių „Pall Mall“ su Baltarusijos akcizo ženklais ir 48 litrus įvairių rūšių alkoholinių gėrimų.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką baltarusei Lavoriškių pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Ją nagrinės Vilniaus apylinkės teismas. Už tai vairuotojai gresia bauda nuo 1820 iki 4000 eurų, taip pat gali būti konfiskuotas automobilis.

Po apklausos baltarusė paleista įteikus jai šaukimą į atvykti teismą. „Cadillac SRX“ saugomas Lavoriškių užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių