Pereiti į pagrindinį turinį

Dar kartą nuspręsta atvesdinti liudytoją R. Adomavičiaus byloje

2014-03-06 09:20
BNS inf.
Romas Adomavičius
Romas Adomavičius / A. Ufarto / BFL nuotr.

Korupcija įtariamo Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas nusprendė dar kartą į posėdį atvesdinti liudytoją, buvusį „Vilniaus vandenų“ vadovą Darių Norkų.

Duoti parodymus teismui vengiantį ir į teismą neatvykstantį liudytoją Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Linas Kuprusevičius siūlė nubausti areštu.

Prokuroro prašymą apsvarsčiusi teisėja Virginija Švedienė paskelbė, kad skiria ne areštą, bet nutaria dar kartą atvesdinti D.Norkų į bylos posėdį. Jis vyks kovo 31 dieną. Nutartį dėl D.Norkaus atvesdinimo teismas priima nebe pirmą kartą.

„D.Norkus vengia atvykti į teismą ir duoti parodymus, vakar dalyvavo kitame posėdyje visiškai sveikas ir darbingas. Jis vaikšto į teismo procesus, kur jam norisi. Prašau skirti areštą vieno mėnesio laikotarpiui“, - teismui pareiškė prokuroras.

D.Norkus trečiadienio rytą buvo atvykęs į Vilniaus apygardos teismą, kur apeliacine tvarka nagrinėjama jo paties baudžiamoji byla. Prieš teismo posėdį D.Norkui buvo įteiktas šaukimas atvykti kitą dieną liudyti vicemero byloje. D.Norkus tuo labai pasipiktino, tačiau šaukimą priėmė, o teismui ant šaknelės užrašė, kad šaukimas įteiktas nedarbingumo metu.

R.Adomavičiaus bylą nagrinėjanti teisėja V.Švedienė ketvirtadienį posėdyje informavo, kad D.Norkus parašė „grėsmingą skundą“ šalies prezidentei Daliai Grybauskaitei, generaliniam prokurorui Dariui Valiui ir Vilniaus apygardos teismo pirmininkui Vytautui Zelenkai. Jame D.Norkus piktinasi tuo, kad teisėja anksčiau buvo nusprendusį jį atvesdinti į posėdį.

Teisme nagrinėjamos bylos duomenimis, R.Adomavičius nuo 2012 metų birželio iki rugsėjo provokavo bendrovės "Utenos melioracija" interesams netiesiogiai atstovaujantį buvusį "Vilniaus vandenų" vadovą D.Norkų jam duoti 40 tūkst. litų kyšį. D.Norkus pinigus R.Adomavičiaus prašymu paliko jo automobilyje "Mercedes-Benz". Už tai R. Adomavičius esą žadėjo paveikti bendrovės "Vilniaus vandenys" generalinį direktorių, kad bendrovė "Utenos melioracija" būtų pripažinta nugalėtoja beveik 9 mln. litų vertės vandentiekio statybos ir renovacijos darbų viešajame pirkime. Be to, anot prokuroro, jis provokavo duoti 5 proc. kyšį nuo viso projekto vertės.

Vicemeras yra teigęs, kad jo automobilyje rasti pinigai buvo skirti Seimo rinkimų kampanijai. Į parlamentą tuometinis socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus vadovas R.Adomavičius nebuvo išrinktas.

D.Norkus dviejose baudžiamosiose bylose yra kaltinamasis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų