Pereiti į pagrindinį turinį

Daugiau apie sprogimą Viršuliškėse: spėja priežastį, pasakė, kokią pagalbą teiks gyventojams

2024-01-02 12:06

Po to, kai sostinės Viršuliškių gatvėje esančiame daugiabutyje nugriaudėjo stiprus sprogimas ir bute kilo gaisras, kurio liepsnos pradėjo skverbtis ir į gretimas gyvenamąsias patalpas – kitus butus, namo pirmininkas papasakojo daugiau detalių apie nelaimę. Į gyventojus ištikusią bėdą sureagavo ir seniūnija – žada pasirūpinti laikinu apgyvendinimu, jei jo reikės.

Spėja priežastį

„Turime tokią informaciją, kad sprogimas galimai įvyko dėl dujų. Dužo daug langų, nuo sprogimo bangos toli pabiro daug visokių daiktų, o paskui viskas pradėjo degti“, – portalo kauno.diena.lt žurnalistams pasakojo 101-ojo daugiabučio Viršuliškių gatvėje pirmininkas Grigorij Snežko.

Pašnekovo duomenimis, ketvirto aukšto bute, kurį po sprogimo pirmąjį pradėjo ryti liepsnos, gyvena vyresnio amžiaus vienišas žmogus. „Dabar jo nemačiau, kur jis yra, nežinau“, – sakė pašnekovas.

Gaisro gesinimui sutelktos didelės ugniagesių pajėgos – aštuonios autocisternos, dvejos automobilinės kopėčios, veikia darbų koordinavimo štabas, į įvykio vietą taip pat buvo nusiųsti keturi policijos ekipažai, Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) specialistai, medikai, Aplinkos ministerijos ir Vilniaus savivaldybės atstovai.

ESO atstovė Rasa Juodkienė BNS sakė, kad namo gyventojams buvo tiekiamos dujos maisto gaminimui

„Mūsų darbuotojai labai operatyviai nuvyko į įvykio vietą, dujų tiekimas namui yra nutrauktas“, – BNS sakė R. Juodkienė.

Pasak jos, maždaug prieš pusmetį šiame daugiabutyje buvo atliktas dujų sistemos patikrinimas, tačiau „blogų dalykų nebuvo užfiksuota“.

Praneš gyventojams

Tuomet, kai įvyko nelaimė, daugiabutyje buvo ne visi gyventojai, todėl kai kurie iš jų galimai nežino, kas įvyko. G. Snežko teigė netrukus jiems apie tai pranešiantis. „Paskambinau seniūnui, paskui savivaldybės atstovui – duos autobusą ir kažkur veš gyventojus (kuriems prireiks laikino apgyvendinimo – „Kauno diena“). Šalia yra vaikų darželis, laikinai galima pabūti, pasišildyti aktų salėje“, – kalbėjo daugiabučio pirmininkas.

Pasak G, Snežko, kol kas neaišku, kokių nuostolių pridarė įsiplieskęs gaisras. Tačiau teigė matantis, kad dėl liepsnų nukentėjo daugybė trečiojo, ketvirtojo ir penktojo aukšto butų.

„Seniūnija planuoja susisiekti su Vilniaus miesto būstu ir išsiaiškinti, ar yra galimybė, jei bus toks poreikis, laikinai žmonėms kažkur prisiglausti. Neaišku, kokios yra pasekmės, ir kokie bus tolimesni veiksmai“, – aiškino Viršuliškių seniūnas Darijus Miškinis.

Pažeistos namo konstrukcijos

Nuo sprogimo griausmo iš savo vietos išjudėjo net namo blokai, buvo numuštas balkono užtvaras. Taip pat pažeistos namo konstrukcijos – griuvo perdanga degančiuose butuose. „Ar sprogimas įvyko dėl dujų, ar dėl ko nors kito, dabar sunku pasakyti. Daugiau aplinkybių nežinome“, – sakė seniūnas.

Primename, kad antradienį apie 11.16 val. Bendrajame pagalbos centre skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Viršuliškių gatvėje, 101 numeriu pažymėtame daugiabučiame name įvyko sprogimas ir atvira liepsna dega keli butai.

„Atvykus ugniagesiams, per du aukštus – ketvirtame ir penktame aukšte – gaisras apėmęs keturis butus, iš vieno buto išgelbėtas žmogus, jis išvežtas“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Edita Zdanevičienė.

Per evakuaciją penkto aukšto gyventojai buvo nukeliami kopėčiomis. Kiek vėliau pranešta, kad į ligoninę išvežti keturi žmonės.

 

 

Socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdų iš nelaimės vietos. Internautai teigė, kad sprogimo garsas buvo baisus. „Košmaras kažkoks. Sprogimas buvo toks, kad aplinkinių namų langai drebėjo...“ – tikino Vytautas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų