Dėl laiškų apie sprogmenis – vėl sujudimas Vilniuje: tikrinta prokuratūra, oro uostas, mokyklos

Penktadienio rytą gauti septyni melagingi pranešimai apie sostinės pastatuose padėtus sprogmenis.

Pasak Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovės Loretos Kairienės, pirmasis toks pranešimas buvo gautas sausio 27 d. 7.38 val. Kaip teigiama, Generalinės prokuratūros dokumentų valdymo elektroniniu paštu darbuotojai sulaukė laiško, kuriame rašoma, kad visuose Prokuratūros pastatuose padėtos bombos. Tokie el. laiškai gaunami nebe pirmą kartą.

Atvykę pareigūnai patikrino visas patalpas ir įspėjo darbuotojus, jei šie pastebės įtartinus asmenis ar daiktus, informuotų pareigūnus.

Antrasis pranešimas buvo gautas 7.40 val. apie padėtą bombą Vilniaus oro uoste. Atvykę pareigūnai taip pat nei įtartinų asmenų, nei daiktų nepastebėjo, įtarimų niekas nesukėlė.

7.56 val., 8.17 val., 8.47 val. 9.01 val. bei 9.57 val. į įvairių sostinės mokyklų: Justiniškių gatvėje, Architektų gatvėje, Dūkštų gatvėje, Telšių gatvėje ir Medeinos gatvėje, el. paštus taip pat buvo gauti laiškai, kad pastatuose padėtos bombos ir visi žus.

Pareigūnai čia taip pat nematė nei įtartinų asmenų, nei daiktų.

BNS primena, kad apie padėtus sprogmenis buvo pranešta ir pirmadienį, antradienį bei ketvirtadienį. Pirmadienį elektroniniu paštu gavus informacijos apie galimą sprogmenį nenurodytame Lietuvos oro uoste, visuose juose buvo evakuoti keleiviai. Informacija nepasitvirtino.

Melagingi pranešimai apie sprogmenis pirmadienį pasiekė ir vieną Vilniaus mokyklą bei sostinės savivaldybę, o antradienį – naujienų portalo „15min“ redakciją. Pastaroji tokio grasinimo sulaukė ir ketvirtadienį.

Tokie laiškai ketvirtadienį taip pat pasiekė Vilniaus ir Kauno apygardų teismus, oro uostus, prokuratūras, mokyklas bei „Kauno dienos“ redakcija.

Tokių melagingų pranešimų autoriams gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki vienų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
reiktu madalovo su kadyrovu isvalytu visa bruda -0-0-0-?

ogi

ogi portretas
pedas musa pedas rekia juk gintis nuo /runkeliu/ TAUTOS,,,,,,-0-

Tai

Tai portretas
rodo,kaip "myli" zmones "geroves valstybe". Ir - nieko daugiau.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių