Po girto vairuotojo smūgio į legendinį greičio matuoklį – prasta žinia kelių ereliams

  • Teksto dydis:

Antradienį prieš 7.30 val. policijai paskambinusi moteris pranešė apie eismo įvykį Geležinio Vilko gatvėje. Liudytoja matė, kaip mikroautobusas nuvažiavo nuo kelio ir trenkėsi į stulpą. Pranešėja įtarė, kad sprogo mašinos padanga, pranešama LNK reportaže.

Avarija įvyko ties viaduku į Vingio parką, važiuojant tunelio link. Paaiškėjo, kad mikroautobusas nulaužė ne paprastą stulpą, o čia sumontuotą stacionarų greičio matuoklį.

Smūgis buvo labai stiprus – sudaužytas radaras su visu stulpu nuskriejo keliolika metrų ir nukrito pirmoje eismo juostoje. Mikroautobuso vairuotojas nuvažiavo toliau ir sustojo tik už pusantro šimto metrų, ties nuovaža į estakadą „Verslo trikampio“ link.

Maršrutinis autobusas priklauso Šalčininkų autobusų parkui. Jis turėjo iš Šeškinės per Avižienius važiuoti į Sudervę. Mikroautobusą vairavo 59 metų vyras. Patikrinus vairuotoją alkotesteriu paaiškėjo, kad jis yra neblaivus ir girtėjo akyse. Pirmu mėginimu jis įpūtė daugiau nei 2,5 promilės, o antru – daugiau nei 2,7. Tai – sunkus girtumas.

Laimė, keleivių mikroautobuse nebuvo. Nuo stipraus smūgio į stulpą žmonės galėjo susižaloti.

Radaras – visiškai suniokotas. Prieš kelerius metus skelbtais duomenimis šis greičio matuoklis fiksuodavo daugiausia greičio pažeidimų Vilniuje.

„Vienas iš daugiausiai užfiksuojančių matuoklių kaip tik ir buvo šis – Čiurlionio tilto apačioje stovintis matuoklis“, – kalbėjo eismo organizavimo skyriaus vedėjas Rimantas Baravykas.

Ekspertai vertins, ar sudaužytą radarą galima remontuoti. Gali būti, kad daugiau jo šioje vietoje nebus.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Galvojama, kad Geležinio Vilko gatvėje būtų tikslinga daryti sekcijinį greičio matuoklį, kuris užtikrintų tolygesnį srauto kontrolės judėjimą. Bet kadangi toje vietoje yra pakankamai sudėtinga eismo situacija, tam ir buvo tas matuoklis pastatytas, tad ir greitis sumažintas, nes yra posūkis“, – tęsė R. Baravykas.

Vilniuje stacionarių matuoklių užfiksuoti pažeidimai skaičiuojami tūkstančiais. Vis dėlto, kelių chuliganams dėl šio sunaikinto radaro džiaugtis nereikėtų. Netrukus jų skaičius mieste gerokai išaugs.

„Šiuo metu mieste veikia 23 tokie stacionarūs matuokliai. Lygiagrečiai vyksta du projektai. Vieno projekto metu bus sumontuota šešiolika naujų greičio matuoklių, o kito projekto metu bus sumontuota visa kilpinio eismo kontrolės sistema, kuri kontroliuos eismą senamiestyje, matuos vidutinio greičio kontrolę“, – pasakojo R. Baravykas.

Vidutinio greičio matuoklius svarstoma sumontuoti ir vakariniame aplinkkelyje bei Savanorių prospekte. Dėl suniokoto matuoklio Geležinio Vilko gatvėje Savivaldybė patyrė apie 40 tūkst. eurų nuostolį. Jį teks atlyginti vairuotojui. Kol įvykio vietoje dirbo policija, eismas buvo sustabdytas. Vienoje judriausių sostinės gatvių susidarė spūstys.


Šiame straipsnyje: LNK turinysnumuštas radarasgreičio matuoklisavarijaavarija LT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vairuotojas

Vairuotojas portretas
Šaunuolis daugiau tokių matuoklių nudaužtų juk čia tie matuokliai valdžios aferistų biznis jie prie saugumo neprisideda pastatyti rinkti baudas

>>>Dj \\\\\.../////

>>>Dj  \\\\\...///// portretas
>Gaidžiai kvitą parodys.Mažai nepasirodys.

Dj

Dj  portretas
Gal kas zino kokia matuoklio kaina?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių