Iš dingusio 15-mečio mamos – jautrus prašymas: jūs esate mūsų viltis greičiau rasti Matą

Vienuoliktą dieną 15-metis Matas negrįžta namo, sostinėje savanoriai jo ieško kasdien. Darbo valandomis į paieškas žmonių susirenka mažai, todėl trečiadienį dalį savo darbuotojų savanoriškai atsiuntė dvi įmonės. Tačiau kuo toliau, tuo labiau savanorių trūksta.

„Labai džiaugiamės kiekvienu atėjusiu, jų labai laukiame, nes jų labai trūksta. Šiek tiek apmažėjo“, – šnekėjo „Raudonojo kryžiaus“ atstovė Laura Reklaitienė.

Mato mama nusprendė pasidalinti savo mintimis ir perduoti žinutę visuomenei.

„Tai, kas dabar vyksta mums, būtų didžiausias košmaras kiekvienai šeimai. Kiekvieną dieną mano mintys sukasi apie Matą, klausiu savęs, kas galėjo nutikti, kur jis yra, ar jis sveikas, kada jis grįš namo?“ – kalbėjo Mato mama.

Mama vilties nepraranda ir kitų žmonių prašo jos neprarasti.

„Padovanokite mums bent valandą savo laiko, prisidėkite prie paieškos. Jeigu negalite plaukti, galima eiti sausuma, galima pakelti droną, jeigu turite. Jūs esate mūsų viltis greičiau rasti Matą“, – pabrėžė dingusio 15-mečio vaikino mama.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Ieškoti padeda ir prieš pusantrų metų dingusio paauglio Mykolo tėtis, sūnaus kūną radęs po trijų mėnesių.

„Noriu padėkoti tiems, kas jau prisidėjo prie Mato paieškos. Tiems, kuriuos pažįstu, ir tiems, kurių nepažįstu. Didelis dėkui Mykolo tėvams – Mindaugui ir Ievai. Ačiū, kad prisidedate prie to, kad Matas greičiau grįžtų namo“, – nurodė Mato mama.

Vilniuje savanoriai kasdien vaikšto nuo Šilo iki Gariūnų tilto ir atgal. Tačiau norinčius ieškoti, skatina nevaikščioti po vieną, mat upės pakrantės dabar slidžios.

„Geriau rinktis tada, kai mes organizuojame, svarbiausia neiti po vieną. Eiti po kelis, labai atsargiai, nes dabar jau yra labai slidu“, – pabrėžė L. Reklaitienė.

Ketvirtadienį savanoriai kartu su policija planuoja paieškai suburti didesnes pajėgas.

„9.30 val. prie pirmojo policijos komisariato ir penktadienį taip pat, nežinau dar tiksliai laiko, bet planuojame koordinuoti paieškas ir paleisti didesnes jau“, – tikino L. Reklaitienė.

Upėje toliau ieško ir tarnybos. Sekmadienį su ugniagesiais upe plaukė ir paauglio mama. „Paieška upėje įprastai užtrunka“, – sakė naras gelbėtojas. Nors nežinia, ar dingęs vaikinas tikrai ten.

„Šiltas vanduo, todėl skenduolio kūnas pats turi kilti per savaitę, daugiausia per dvi savaites į paviršių. Vėlgi, upė turi nugriuvusių medžių, žmogus gali būti užkliuvęs už šakos ir jis toje vietoje tiesiog negali iškilti į paviršių“, – nurodė profesionalus naras.

Socialiniame tinkle „Facebook“ sklinda netikra informacija, kad paauglys jau rastas, ją skleidžia fiktyvus, žiniasklaidos priemone apsimetantis puslapis, specialistai skatina juo netikėti.

Visi, norintys prisidėti prie Mato paieškos, visą tikrą ir reikiamą informaciją gali rasti „Facebook“ grupėje „Mato paieška“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių