Iš dingusio 15-mečio Mykolo mamos lūpų – jautri žinutė

  • Teksto dydis:

Vilniuje vasario 4-ąją dingusio Mykolo Davidonio tėvai sakė neturintys jokių sūnaus dingimo versijų, tačiau jei 15-metis – gyvas, mama turi tik vieną prašymą.

„Jokių sūnaus dingimo versijų neturiu, tik maldauju, jeigu jis yra gyvas, kad jį grąžintų“, – portalo kauno.diena.lt žurnalistams antradienį sakė dingusio 15-mečio M. Davidonio mama Ieva.

Sūnaus paieškoje padedančių savanorių srautus koordinuojantis paauglio tėvas Mindaugas sakė, kad vasario 14-ąją atskiros žmonių komandos Vilniuje šukuoja miškus aplink Antakalnio mikrorajoną ir upės pakrantę. 

„Vakare tikriname apleistus pastatus – tame mikrorajone jų nedaug liko, bet vis tiek... Dieną, kol šviesu, esame miškuose“, – pasakojo Mykolo tėtis.

Pašnekovas užsiminė, kad su į pagalbą atėjusiais savanoriais jis yra susidėliojęs ilgalaikę strategiją, kaip paieškos bus vykdomos. 

„Turbūt vėl bus organizuojama paieška įvairiais laivais, baidarėmis, pripučiamomis baidarėmis, kajakais, motorinėmis valtimis plaukiant upe. Dar nederinome tiksliai, bet, atrodo, kad tai bus vasario 16 dieną. Norime, kad valčių ir technikos – dronų ir povandeninių dronų naudojimas būtų koordinuotas – nesidubliuotų apžiūrimi plotai, kol kas nepavyksta sumažinti teritorijos aprėpties, kurioje vykdomos paieškos. Pavyksta tik tiek, kiek mes pereiname, – užbraukiame. O ten, palei upę, situacija dinamiška“, – vardijo Mindaugas Davidonis.

Visi tikime stebuklais, bet tikimybė yra nelabai didelė.

Sūnaus dingimo versijų jis sakė neturintis. „Nelabai už jų kabinuosi. Visi tikime stebuklais, bet tikimybė yra nelabai didelė. Nenoriu veltis į svarstymus“, – atviravo dingusio paauglio tėvas, paklaustas apie tai, kad galbūt paauglys yra pagrobtas ir slepiamas, t. y. jam nenutiko blogiausia.

Kaip jau skelbta portale, paiešką vykdantys savanoriai gyventojų ir verslo atstovų prašo peržiūrėti savo vaizdo stebėjimo kamerų įrašus.

Prašymu antradienį, vasario 14 dieną, pasidalyta feisbuke sukurtoje grupėje „Mykolo paieška“.

„Vykdant paiešką tikrinti viešojo transporto, viešojo stebėjimo, įstaigų kamerų įrašai. Tačiau mieste yra daug privataus naudojimo kamerų. Prašome gyventojų, verslų, kurie įsikūrę teritorijoje, pažymėtoje žemėlapyje, ir turinčius stebėjimo kameras, peržiūrėti vasario 4 d. 16.30-20 val. vaizdo įrašus. Nesvarbu, ar tuo metu įraše kažką pastebėsite, ar ne – tai taip pat informacija, praneškite mums el. paštu mykolopaieska@gmail.com, nurodydami vaizdo kameros vietą ir stebėjimo kryptį“, – rašoma socialiniame tinkle.

Reikalingos teritorijos žemėlapis – https://tinyurl.com/yc6fdx9u.

„Jeigu žinote apie įrengtas kameras, bet patys negalite jų įrašų patikrinti, parašykite mykolopaieska@gmail.com el. paštu ir nurodykite kameros vietą. Mes vietas registruosime ir patys kreipsimės dėl įrašų. Nemažai kamerų mes jau esame nustatę, tačiau jų yra mažų, įrengtų įvairiose vietose, visų tikrai galėjome nepastebėti“ – prašė savanoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Būtų dar jautriau jei atsilieptų kas nors iš personalo iš kurio pabėgo šitas klijientas.

to taip

to taip portretas
O ką norėtum apie aną skandalą?tu vietoj prokuratūros turtum su savo pletkais.Ale tu išprotėsi,kol nežinai pletkų,koks tau nuostolis.Nesikišk į teismų darbą.

anonimui

anonimui portretas
Neskaito,nejuokink,anoniminių niekas neskaito,ypač tavo po visais straipsniais tokio pat turinio.Jei nori kad skaitytų,eik į feisbuką ar kitur
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių