Dronu cigarečių kontrabandą gabenusiam gyventojui siūloma skirti tūkstantinę baudą

  • Teksto dydis:

Dronu cigarečių kontrabandą per valstybės sieną skraidinusiam Šalčininkų rajono gyventojui prokuroras siūlo skirti 5 tūkst. eurų baudą, penktadienį pranešė Kauno apygardos prokuratūra.

Prokuratūros atstovė Gabrielė Petkuvienė BNS informavo, kad tokio dydžio baudos prašo ikiteisminį tyrimą baigęs ir teismui baudžiamąjį įsakymą perdavęs Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad vyras pernai spalio mėnesį iš Baltarusijos į Lietuvą dronu pergabeno daugiau nei 4,2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Tokio krovinio vertė kartu su privalomais sumokėti mokesčiais siekia apie 15 tūkst. eurų.

Surinkti duomenys leidžia manyti, kad kaltinamasis veikė kartu su kitais asmenimis. Dronu pergabentos 11 pakuočių su cigaretėmis buvo išmestos už šimto metrų nuo valstybės sienos esančiuose apleistų fermų griuvėsiuose.

Prokuratūros teigimu, pagal susitarimą kaltinamasis turėjo nuskraidinti cigaretes toliau nuo valstybės sienos, iki kelių Tausiūnai–Joniškės–Šalčininkai sankryžos, tačiau droną užfiksavo pasieniečiai ir cigaretės buvo greitai surastos ir sulaikytos.

Anot prokuratūros, kaltinamasis savo kaltę pripažįsta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių