Du sugėrovus žiauriai nužudęs recidyvistas už grotų praleis 17 metų

Vilniaus apygardos teismas antradienį kaltu dėl dviejų žmonių nužudymo ir pasikėsinimo nužudyti dar vieną pripažino Lentvario gyventoją Sergejų Adamovičių.

Jam skirta 17 metų laisvės atėmimo bausmė.

48 metų vyras anksčiau buvo teistas 14 kartų. Nužudymus vyras įvykdė būdamas neblaivus – sulaikius kaip įtariamąjį S. Adomavičiui buvo nustatytas 2,18 promilių girtumas.

Vėlų sausio 8-osios vakarą Trakų rajone esančiame Lentvario miestelyje, bute Vytauto gatvėje, buvo rasti 1964 metais gimusios moters ir 1966 metais gimusio vyro kūnai su daugybinėmis žaizdomis įvairiose kūno vietose.

Taip pat bute rasta sužalota 1945 metais gimusi moteris, ji buvo paguldyta į ligoninę, vėliau mirė dėl kitų sveikatos problemų.

„Kaltinamasis teismo posėdžio metu prisipažino iš dalies, jis nurodė, kad vyko girtuoklystės bute, iš tikrųjų taip ir buvo – buvo išgertas didelis kiekis alkoholio, degtinė buvo skaičiuojama litrais, kelis kartus ėjo nusipirkti“, – žurnalistams sakė nuosprendį paskelbęs teisėjas Audrius Cininas.

Tačiau kaip įvykdė nusikaltimą, vyras teismui teigė nepamenantis, tačiau savo kaltės neneigė.

„Be jo duotų parodymų aplinkybes patvirtino viena iš nukentėjusiųjų, dalį parodymų patvirtino kaltinamojo sugyventinė, kaimynai“, – sakė teisėjas.

Degtinė buvo skaičiuojama litrais, kelis kartus ėjo nusipirkti.

Ekspertai ant aukų kūnų rado daugybę smūgių peiliu pėdsakų, dėl sužalojimų gausos vienas nužudymų pripažintas itin žiauriu.

Butas, kuriame įvykdytas nusikaltimas, buvo padalintas, vienas kambarys buvo parduotas už skolas, šis kambarys naujojo savininko buvo išnuomotas S. Adamovičiui.

„Jis pagyveno vieną ar dvi dienas ir įvyko šis nusikaltimas“, – pasakojo teisėjas A. Cininas.

Likusioje buto dalyje gyveno aukos, kurias S. Adomavičius subadė peiliu. Nusikaltimas įvykdytas buto nuomininkui, jo sugyventinei ir kaimynams kartu vartojant alkoholį.

Valstybinei ligonių kasai nuteistasis turės sumokėti 15 tūkst. 878 eurų žalos atlyginimo.

Nužudytųjų artimiesiems jis iš viso turės atlyginti per 10 tūkst. eurų turtinės ir neturtinės žalos.

Baudžiamasis kodeksas už dviejų ar daugiau žmonių nužudymą numato laisvės atėmimą nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių