Evakuota Vilniuje esanti mokykla: gavo pranešimą, kad visi žus (papildyta)

  • Teksto dydis:

Pirmadienio rytą gavus pranešimą apie sprogmenį buvo evakuota Vilniuje esanti mokykla.

Pasak Vilniaus pareigūnų, iškvietimas į sostinėje, Maironio gatvėje, esančią mokyklą buvo gautas sausio 23 dieną 9.28 val. 

Kaip pranešė direktorė, mokykla 8 val. gavo elektroninį laišką, kad ugdymo įstaigoje padėtas sprogmuo ir greitai visi žus.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos specialiosios tarnybos – policija, greitosios medicinos pagalba. Informuotas Policijos departamentas bei „ARAS“. Įvestas planas „Skydas“. 

Iš mokyklos ir pastato šalia jos buvo evakuoti visi mokiniai ir darbuotojai. „ARO“ pareigūnai, patikrino patalpas, daiktus, automobilius ir mokyklos teritoriją. Nieko įtartino nerado ir leido visiems sugrįžti į patalpas.

Surinkta medžiaga dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų.

Pirmadienį taip pat buvo gauta informacija apie galimą sprogmenį nenurodytame Lietuvos oro uoste, visuose juose buvo evakuoti keleiviai. Per patikrinimus sprogmenų nerasta.

Pirminė informaciją apie galimą sprogmenį gauta apie 8.45 val. Informacijoje nebuvo nurodytas konkretus Vilniaus, Kauno arba Palangos oro uostas.

Dėl minėtų pranešimų Vilniaus ir Klaipėdos apskrities vyriausiuose policijos komisariatuose surinkta medžiaga pagal Baudžiamojo kodekso 285 straipsnį, numatantį atsakomybę už visuomenei gresiantį pavojų.

Tuo metu Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei ar valstybinės reikšmės objektui, kuris atitinka Civilinės saugos įstatyme nustatytus požymius, gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos pagalbos tarnybos, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vatnykas

Vatnykas portretas
Ar ne laikas tiems sprogdintojams gerai išperti bizūnais kailį, transliuojant visą procedūrą per televiziją ? Kaip kokiam Afganistane. Manau, kokius 10 metų niekas net pagalvoti nenorėtų apie tokias piemeniškas išdaigas. O dabar toj kvailoj Geiropoj "paauglys" gali daryti ką nori ir net negalima jo nubausti. Durnių laivas ir tiek.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių