Fitneso čempionę bandęs sudeginti J. Solionovas nuteistas 10 metų kalėjimo

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį Lietuvos kultūrizmo čempionatų prizininką Jurijų Solionovą pripažino kaltu dėl pasikėsinimo nužudyti savo buvusią sugyventinę ir skyrė jam dešimties metų laisvės atėmimo bausmę.

Jis pripažintas kaltu pernai sausį visuotinai pavojingu būdu – sudeginant, pasikėsinęs nužudyti savo buvusią sugyventinę, Lietuvos ir Europos fitneso čempionę Iloną Kokoš.

J. Solionovą suimtą į teismo salė atvežė konvojaus pareigūnai. Jis iki nuosprendžio paskelbimo buvo daugiau nei metus laikomas suimtas.

„Iš pradžių J. Solinovo veiksmai buvo kvalifikuoti kaip bandymas nužudyti du žmones, tačiau vėliau kaltinimas buvo perkvalifikuotas į bandymą nužudyti vieną žmogų“, – per teismo posėdį sakė teisėjas Ugnius Trumpulis.

Nuteistasis kaltės bylos nagrinėjimo metu nepripažino. Jis anksčiau tvirtino, kad šis baudžiamasis procesas yra netikras, o baudžiamoji byla – sufabrikuota.

Vilniaus apygardos teismas nustatė, kad J. Solionovas nuo 2017 metų rugsėjo iki 2017 metų gruodžio grasino savo buvusiai sugyventinei I. Kokoš fiziškai susidoroti, rašydamas jai grasinančio pobūdžio SMS pranešimus. Vėliau bandė ją nužudyti.

2018 metų sausį iš namų išėjusi I. Kokoš įsėdo į išsikviestą taksi automobilį. Jai nespėjus uždaryti durelių, prie automobilio pribėgo jos buvęs sugyventinis ir, apipylęs mašinoje sėdinčią moterį benzinu, bandė įžiebti rankoje laikomą žiebtuvėlį.

Visa tai išvydęs taksi vairuotojas staigiai sureagavo: iš vyro rankų jis išmušė žiebtuvėlį ir užlaužė jam ranką. Benzinu taip pat apsipylusį ir jau kitą žiebtuvėlį rankoje turintį J. Solionovą vairuotojas laikė, kol atvyko policijos pareigūnai ir J. Solionovą sulaikė.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pagarba taksi vairuotojui,matomai taip pat kulturistui,nes paprastam zmogui butu neuzteke tiek jegos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių