FNTT išaiškino prekeivius internetu, galimai pasisavinusius 240 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) ir prokuratūros atstovai išaiškino Lietuvoje veikusios internetinės parduotuvės savininką, kuris kartu su bendrininkais galėjo pasisavinti 240 tūkst. eurų.

Pasak FNTT, pirminiais tyrimo duomenimis, vilnietis prieš penkerius metus sukūrė internetinę parduotuvę, kurioje prekiavo įvairia buitine ir elektronine technika. Įtariama, kad internetinės parduotuvės savininkas gautų prekių neįformindavo ir neapskaitydavo buhalterijoje.

Turima duomenų, kad šios prekės dažniausiai buvo atgabenamos iš Lenkijos ar Baltarusijos, kai pirkėjai jas užsakydavo internetu. Internetinės parduotuvės savininkas užsakytas prekes siųsdavo naudodamasis pašto paslaugomis arba pristatydamas jas asmeniniu transportu.

FNTT tyrėjai atskleidė, kad vykdydamas internetinę prekybą virtualios parduotuvės savininkas neapskaitydavo įsigyjamų prekių kiekių, buhalterinėje apskaitoje nefiksavo realaus prekybos masto. Įtariama, kad dažnai keičiant internetinės parduotuvės bendroves galėjo būti slepiamos realios pajamos.

Pirkėjai už prekes atsiskaitydavo pavedimais konkrečiai bendrovei, vėliau, kaip įtariama, lėšos pervestos į jokios veiklos nevykdančias bendroves ir pinigai išgryninami. Dar po kurio laiko tokios bendrovės būdavo parduodamos Rusijos, Indijos ar Kazachstano piliečiams, kurie Lietuvoje niekada negyveno.

FNTT tyrėjai atliko kratas ir rado bendrovių antspaudus bei dokumentus, kuriais galėjo būti pasinaudota pasisavinant tūkstantines pinigų sumas.

Internetinės parduotuvės savininkui ir dar dviem jo bendrininkams pateikti įtarimai dėl turto pasisavinimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Prekyba internetu tam ir sugalvota, kad galėtu apgauti pirkėjus ir valstybę.Tik dabar suprato,gaila, protas atsilieka mokesčių surinkėjus.

stacha

stacha portretas
galimai pasisavino tai gal ir galimai issiaiskino

kakoi skirtum?

kakoi skirtum? portretas
valstybinės žiurkės tuoj pat prisistato kuomet žmogus nesumoka ju suknistu mokesciu. Kodėl jie neprisistato kai žmogus su šeima neturi darbo ir negali isgivent?Kodel neprisistato kai turi darba bet vietoj algos gauna suda ir negali išgivent? Kodel nesirupina kai ji su šeima bankai ar anstoliai varo i gatve? Kodel musu šalies pinigus pasiima sumauti užsienio aferiugos iš banku ir firmu?Šitas Lietuvos pardavejas bent sau ėmė uždarbi.O jeigu tu nepadedi niekuo žmogui tai ko lendi kai anas sau uždarbi prasimano?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių