G. Jaunius pateikė savo įvykių versiją: nemačiau pagrindo vykdyti perteklinių pareigūno reikalavimų

  • Teksto dydis:

Šeštadienio rytą policijai pranešus apie naktį nustatytus aštuonis karantino reikalavimų nesilaikiusius asmenis, paaiškėjo, kad į konfliktą įsivėlė ir triukšmavusios kompanijos kaimynas. Kaip vėliau išsiaiškinta, karantino pažeidėjų stojo ginti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Gediminas Jaunius. Kritiką dėl tokio žinomo vyro elgesio jau išsakė Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė. Netrukus feisbuke G. Jaunius pateikė ir savo įvykių versiją. 

„Dėl šios nakties įvykių mano kaimynystėje ir mano paties susidūrimo su policija. Taip, šiąnakt mano kaimynystėje įvyko incidentas ir aš į jį sureagavau. Išgirdęs garsus laiptinėje, išėjau pažiūrėti, kas vyksta. Gyvename saugioje kaimynystėje, tokios situacijos, kaip ši – retenybė, juo labiau – vidury nakties. Didžiąją dalį incidento filmavau telefonu, visą medžiagą, jei jos reikės tyrimui, pateiksiu institucijoms, bendradarbiausiu. Noriu pabrėžti, kad pareigūnams dirbti netrukdžiau, savo pareigomis nesinaudojau, nekonfliktavau – tik uždaviau klausimus pareigūnams, ko pasekoje sulaukiau kvietimo pasitikrinti blaivumą. Įstatymui nenusižengiau, todėl nemačiau pagrindo vykdyti nepagrįstų perteklinių pareigūno reikalavimų, už tai buvau uždarytas į policijos automobilį, vėliau išvežtas į komisariatą pasiaiškinimui“, – situaciją komentavo G. Jaunius.

„Tai, kas vyko šiąnakt mūsų kaimynystėje, aš traktuoju kaip galimai perteklinius ir neproporcingus policijos pareigūnų veiksmus, tarnybinių įgaliojimų viršijimą. Taip, karantino taisyklės galioja visiems. Tačiau visi, pareigūnai taip pat, turime veikti pagal įstatymo raidę, o šiuo sudėtingu laikotarpiu, kuomet visuomenės psichologinė sveikata prastėja, įtampa auga – dar ir turime atrasti žmogiškumo kiekvienai situacijai spręsti. Dėl policijos pareigūnų veiksmų teisėtumo – net ir žinodami, jog automobilis yra kruvinas, nedezinfekuotas, prilygsta antisanitarinėms sąlygoms ir tai jie patys patvirtino, vis tiek uždarė mane ir laikė jame beveik pusę valandos. Nuotraukoje patalpa, kurioje buvau sulaikytas ir gabenamas į komisariatą. Kraujas ne mano“, – taip įrašą feisbuke baigė G. Jaunius.

Feisbuko nuotr.

Apie Laisvės partijos nario elgesį pasisakė ir partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė. „Dabar, kai esame visi pavargę nuo karantino suvaržymų ir siekiame jų laisvinimo, bet kokių žinomų žmonių, o ypač – politikų pavyzdys yra kaip niekad svarbus. Apgailestauju, kad Gediminas Jaunius neišlaikė šio egzamino. Šį atvejį turės griežtai įvertinti Laisvės partijos etikos komisija“, – feisbuke rašė A. Armonaitė.

Primename, kad policijos departamentas šeštadienio rytą pranešė, jog 2.14 val. buvo gautas pranešimas apie  Vilniuje, Krivūlės gatvėje esančiame bute, triukšmaujančius, garsiai muziką leidžiančius asmenis.

Atvykus policijos pareigūnams rasti aštuoni asmenys, kuriems buvo surašomi protokolai dėl karantino reikalavimų pažeidimo.

Dirbant vietoje, prie pareigūnų priėjo kaimyniniame bute gyvenantis vyriškis, kuris prisistatė Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu bei trukdė pareigūnams dirbti, nevykdė jų reikalavimų. 1978 metais gimęs vyras buvo pristatytas į Vilniaus apskrities Vyriausiąjį policijos komisariatą, kur jam surašytas protokolas dėl pareigūnų teisėtų nurodymų ar reikalavimų nevykdymo.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja portalo žurnalistams patvirtino, kad sulaikytas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys – Gediminas Jaunius.

Policijos atstovė taip pat pridūrė, kad G. Jaunius atsisakė tikrintis blaivumą.

Šeštadienio ryto duomenimis, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariui surašytas protokolas ir vyras iš policijos komisariato paleistas namo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klouniui nepasisekė

Klouniui nepasisekė portretas
Partija griežtai įvertins jo neteisėtus, nukreiptus prieš režimą veiksmus ir skirs jam didesnę bausmę nei visada. Jis, numautomis kelnėmis ir persilenkęs per stalą, net tris valandas turės išgulėti T. Raskevičiaus kabinete. Taip pat vieną valandą tokioje pat pozoje persilenkęs per stalą turės išbūti ir Kūtvėlos Čmiliausės kabinete. Čmiliausė spaudai sakė, kad šį kartą savo strapono vazelinu neteps.

klp

klp portretas
šis idiotas niekada protu nepasižymėjo...

onute

onute portretas
TAI ŠITAS JAU PEDERASTAS DIEVE KAS DAROSI SU TA BAISIA LIGA TAI BAISIAU UŽ KORONA
VISI KOMENTARAI 64

Galerijos

Daugiau straipsnių