Pereiti į pagrindinį turinį

Gaisro metu skubiai parengtas teršalų sklaidos modelis

2015-06-22 14:07
DMN inf.
Vilniaus RAAD iliustr.

Į užsiplieskusį didelį gaisrą, apėmusį kelis angarus sostinės E. Šimkūnaitės gatvėje praėjusio penktadienio vakarą, vieni pirmųjų su gelbėjimo tarnybomis sureagavo ir aplinkosaugininkai. Jų veiksmus koordinavo Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos Avarijų prevencijos ir valdymo skyrius.

Į gaisro vietą buvo nukreipti būdraujantys Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) pareigūnai. Pagal jų surinktą pirminę informaciją – kas dega, koks apytikslis teršalų išmetimo aukštis ir pan., Aplinkos apsaugos agentūra skubiai parengė teršalų sklaidos modelį, kad Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos specialistai galėtų tinkamai reaguoti į susidariusią situaciją.

Vilniaus RAAD aplinkos tyrimų laboratorijos specialistai įvykio vietoje paėmė mėginius aplinkos taršai nustatyti. Šeštadienį, kitą dieną po gaisro, Vilniaus RAAD pareigūnai vertino galimą užteršto gaisro gesinimo vandens patekimą į Neries upę, galimai užterštos teritorijos ribas ir grunto kiekius. Tik įvertinę visus surinktus duomenis aplinkosaugininkai galės nustatyti gaisro metu aplinkai padarytą žalą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų