Garsiai nuskambėjęs incidentas: dziudo kovotojas pats parašė pareiškimą policijai

Per Kalėdas didžiulio atgarsio sulaukęs incidentas sostinėje kol kas vis dar apipintas įvairiomis spėlionėmis. Tačiau šiandien jau aišku tai, kad ir pats visuomenės pasmerkimo sulaukęs dziudo kovotojas Ignas Mečajus su pareiškimu kreipėsi į policiją.

Šį faktą portalui patvirtino Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

„Yra parašytas dar vienas, kitos konflikto pusės pareiškimas. Tyrimas šiuo metu pajungtas į vieną ir tęsiami ikiteisminio tyrimo veiksmai“, – sakė atstovė.

Kol kas prokuratūros atstovai nėra linkę atskleisti daugiau įvykio detalių, kurias pavyko išsiaiškinti iki šios dienos. Tačiau kaip patvirtino G. Vitkauskaitė-Šatkauskienė, įtarimai kol kas niekam nėra pareikšti.

Buvo mušamas ir pats

Portalo šaltinių duomenimis, per šį konfliktą nukentėjo ir pats I. Mečajus.

„Jis kelias dienas blogai jautėsi, vėmė, Ignui buvo smarkiai sumušta galva“, – portalui sakė sportininką gerai pažįstantys žmonės.

Panašią informaciją praėjus kelioms dienoms skelbė ir Lrt.lt. Portalo šaltinių duomenimis, I. Mečajų galimai užpuolė šeši vaikinai. Šaltinių teigimu, sukonfliktavę su I. Mečajumi vaikinai yra kariškiai, tarnaujantys Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopoje.

Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento Visuomenės informavimo poskyrio kapitonas Gintautas Ciunis lrt.lt patvirtino žinantis, kad į šią istoriją gali būti įsivėlęs buvęs karys.

„Galiu pasakyti taip: mums irgi yra žinoma, kad šitas įvykis gali būti susijęs su buvusiu kariu, kuris jau apie porą mėnesių nebetarnauja kariuomenėje. Antra, jo išėjimas iš tarnybos niekaip nesusijęs su šiuo įvykiu. Aišku, kad jokios smurto apraiškos kariuomenėje netoleruojamos“, – sakė G. Ciunis ir patvirtino, kad minėtas karys anksčiau tarnavo Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopoje.

Per Kalėdas viešojoje erdvėje paskelbtas vaizdo įrašas pareigūnų buvo peržiūrėtas visas. Iš jo galima spręsti, kad konfliktas tarp jaunuolių prasidėjo vieno sostinės baro viduje, o tada tęsėsi lauke.

„Informuojame, kad konflikte dalyvavo kelios jaunuolių grupės. Iš jų per visą konflikto trukmę aktyviai įsitraukė nuo 2 iki 5 asmenų. Šiuo metu negalime teigti, kad mergina nebuvo konflikto dalyvė, tačiau tarp besistumdančių ir besimušančių ji nepastebėta. Konflikte dalyvavusius asmenis policija yra nustačiusi“, – portalui kiek anksčiau teigė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius.

Portalas primena, kad Kalėdų rytą socialiniame tinkle „Facebook“ jauna mergina pasidalijo šokiruojančia informacija ir vaizdo įrašu. Jame užfiksuota, kaip, pasak įrašo autorės, dziudo kovotojas 20-metis Ignas Mečajus kumščiu jai smogia. Pastaroji krenta ant žemės ir, kaip matoma iš nuotraukų, apsipila kraujais. Feisbuko paskyroje mergina teigia, kad incidentas vyko lapkričio 16 dieną – daugiau nei prieš mėnesį.

Jis kelias dienas blogai jautėsi, vėmė, Ignui buvo smarkiai sumušta galva.

Vilniaus policija patvirtino, kad tą dieną apie 4.40 val. gautas pranešimas, jog Vilniaus g. 29, prie baro „La Birra“ įvyko konfliktas.

„Pareigūnams pranešta, kad nepažįstamas asmuo sumušė 1993 metais gimusį J.B. Nukentėjusiajam asmuo trenkė į nosį, o kiek vėliau konstatuotas nosies lūžimas. Šis asmuo taip pat paminėjo, kad agresyvusis užpuolikas vieną kartą trenkė jo 1997 metais gimusiai draugei G.S. Merginai, kuri pati nesikreipė į policiją, atvykę medikai nustatė akies voko žaizdą“, – komentavo policijos atstovas.

Dėl šio incidento lapkričio 16 d. buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 284 str. (viešosios tvarkos pažeidimas). Šiuo metu ikiteisminis tyrimas yra perduotas Vilniaus AVPK kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimų valdybos pareigūnams.

Nukentėjusioji situacijos nekomentuoja

Paminėtina, kad pati nukentėjusi mergina užsitvėrė tylos siena ir apie įvykį daugiau nekomentuoja.

Gruodžio 26 dieną portalo žurnalistams pabandžius susisiekti ir su nukentėjusios merginos draugais, jie taip pat nebuvo kalbūs. „Situacijos nenoriu komentuoti. Ji irgi su niekuo nenori kontaktuoti. Atsiprašau“, – tepasakė viena sumuštosios draugių.

Be to, praėjus kelioms dienoms merginos feisbuko paskyroje nei vaizdo įrašo, nei jokios kitos informacijos nebeliko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Panašu kad narsuolių kompanija keliese užpuolė vieną, bet ne ant to pataikė. Patys gavo į kaulus, o kvaila merga irgi dalyvavo ir užsirovė ant kumščio. Užtat dabar pati ir tyli . Kvailumą parodo jau tai, kad savo įrašus dar įkėlė ir į snukiadėžę.

stasas

stasas portretas
silpnas tas gaidelis tik pries bobas erelis

Gėda

Gėda portretas
Mela rašo Kauno diena, kad "pats visuomenės pasmerkimo sulaukęs dziudo kovotojas". Tai Lietuvos purvasklaida lenktyniaudama dėl šou naujienų pasmerkė dziudo kovotojo. Juk purvasklaidai nereiki faktų. Jie tauškia "fake news", kitaip skamt melą.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių