Gatvėje – nuostolingas BMW vairuotojo ir paspirtukininko konfliktas: teko įsikišti pareigūnams

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Vilniuje BMW ir paspirtuko vairuotojai nepasidalijo gatve bei įsivėlė į konfliktą. Teko įsikišti pareigūnams, nes incidentas nepraėjo be nuostolių.

Konfliktas gatvėje

Besirutuliojantį įvykį sostinės M. K. Čiurlionio gatvėje nufilmavęs vilnietis Daumantas pasidalijo jo vaizdo įrašu socialiniame tinkle „Facebook“. Filmuotoje medžiagoje matyti, kad paspirtuku važiuojantis vyras aplenkia gatve važiuojantį BMW automobilį. Tada pastarasis sumano aplenkti paspirtukininką, o sulig tuo pradeda lakstyti pirmosios konflikto kibirkštys, kurias pakursto ir čia pat buvę dviratininkai

„Pažįsti ženklus, asile?“ – klausė vienas įvykio dalyvių. Tada prie BMW vairuotojo durelių priėjęs paspirtuku važiavęs vyras uždavė jam kelis klausimus: „Kelių eismo taisykles žinai? Dabar atsistok, iškviesime policiją – tada mes išsiaiškinsime, gerai? Nori ar ne?“. 

Pažįsti ženklus, asile?

Tačiau BMW vairuotojas iš automobilio išlipti nepanoro ir paklausęs: ką tu man padarysi, važiavo toliau. Bet netrukus vaizdo įraše pasigirdus žodžiams: ką aš tau padarysiu, buvo priverstas sustoti, nes kliudė vyro paspirtuką, o pastarojo veiksmo rezultatas – nuleista BMW padanga.

Portalo žurnalistų kalbintas incidentą nufilmavęs Daumantas sutiko papasakoti ir incidento priešistorę. Važiuodamas dviračiu kryptimi nuo Vingio parko jis teigė išgirdęs automobilio garsinį signalą, o priekyje išvydęs sumaištį.

„Iškart toptelėjo mintis, kad kažkas bando nepaisyti naujojo „dviračių gatvės“ ženklo ir „pypsėdamas“ nori, kad dviratininkai trauktųsi. Pradėjau filmuoti. BMW vairuotojas aiškino, kad paspirtuko vairuotojas važiavo itin lėtai, o paspirtuko vairuotojas sakė, kad jis važiavo lėtai, nes kartu buvo vaikas su dviračiu. Vyko ginčas, ar paspirtuko vairuotojas tyčia įkišo paspirtuką po automobilio ratais, ar ne. Taip pat kilo diskusija, kad paspirtukas – tai ne dviratis. Tad ar jis turėtų būti „dviračių gatvėje“. Na, įdomi situacija, bet viso to buvo galima išvengti labiau gerbiant vieniems kitus“, – samprotavo pašnekovas.

Pasak jo, atsižvelgiant į naująjį „dviračių gatvės“ ženklinimą, dviračių lenkti negalima – visi eismo dalyviai turi išsitekti važiuojamojoje dalyje.

Kvietė pareigūnus

Daumanto teigimu, įvykus žodiniam konfliktui, nepraėjusiam be jau minėtų pasekmių, abu vairuotojai apie įvykį informavo Vilniaus apskrities pareigūnus. Kaip portalo žurnalistams sakė sostinės Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budintis darbuotojas, pranešimas buvo gautas birželio 5-osios pavakarę. Pirminiais duomenimis, BMW kliudžius paspirtuką, buvo pradurta automobilio padanga.

„Atvažiavome, užfiksavome, kaip viskas atrodė, pareiškimų niekas nerašė. Tyrimo nepradėjome, tai – draudiminis įvykis, nes pradurta padanga“, – detalizavo pareigūnas. Per įvykį žmonės nenukentėjo.

Nuomonės – kontraversiškos

Vaizdo įrašą peržiūrėję internautai nebuvo vieningos nuomonės. „Ar reikia čia visiems po visą gatvę makaluotis? Kur tada automobiliams pravažiuoti? Be to, yra šaligatvis“, – stebėjosi Ernesta. 

Socialiniame tinkle komentavęs Gabrielius paaiškino, kad čia – dviračių, o ne automobilių gatvė, naujas ženklinimas įsigaliojo nuo birželio 1-osios. Tačiau Ernesta rėžė, kad tokie KET pakeitimai – nauji, tad tikriausiai dar ne visi vairuotojai moka jais vadovautis.

„Na, nemažai buvo medijose kalbėta, bet miestas galėjo įdėti truputį pastangų informuodamas. Kita vertus, čia KET – ne juokai. Ypač, kai va taip – be žinių, galima žmogų sužaloti“, – į trūkumus kritikos strėlę paleido Gabrielius.

„Galėtų visi tilpti, bet va, duoda dviratininkams „gatvę“ ir prasideda nesąmonės iš abiejų pusių – „ego“ gatvė“, – piktinosi Justas. „Tai čia dviratininkai, paspirtukininkai šokinėjo aplink ir pralenkinėjo. Kaip suprantu, pagal taisykles, niekas lenkti negali, ar klystu?“ – teiravosi Ringaudas. „Lenkimas yra išvažiuojant į priešpriešine eismo juostą. Taip ir aprašo apie lenkima dviračių gatvėje. Aišku, nardyti niekam nereikia. Pagarbos reikia visiems eismo dalyviams“, – aiškino Andrius.

„Kaune tokių bajerių nebūtų“, – pastebėjo Ernestas. „Nereikia teisinti nei BMW, nei dviratininkų – kiekvienas mąsto savo galva. Iš savo kaip dviratiniko pusės, galiu pasakyti, kad dviratininkas gali važiuoti tvarkingai ir pagal taisykles, bet automobilių vairuotojai vis tiek visada aprėks – gerai, jeigu dar negausi per veidą, nors esi teisus“, – rašė Vaidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

seip as ne bmw fanatas....

seip as ne  bmw fanatas.... portretas
nu bet siuo atveju kitakakciam paspirtukininkuj ne tai ka reikia bet netgi labai reikia israsyt.... a jei jis dar ir vairuotojo pazimejima planuoja turet arba turi tai ta bauda reikia padidint x4.....cia ne seip profilaktiskai ka tipo kitiems pavizdys bet cia tam ka ozio tautos nacionalimi bruoza ismust... bmw-skinuj anas turetu aciu pasakyt ka neuztreske ¨netycia¨ ....

Nu reiktu gerai paauklet situos paspirtukininkus

Nu reiktu gerai paauklet situos paspirtukininkus portretas
1. Aiskiai pakiso paspirtuka po ratais, video yra yra kaltininkas atlygjns zala juolab nevaziavo paspirtuku. 2. Paspirtuko sito konstrukcinis greitis didesnis nei 25kmh tai: 2.1. Kur tech apziura? 2.2. Kur draudimas? 2.3. Kur registracija? 3. Paspirtukai vaziuodami gatve turi buti su sviesa atspindincia liemene arba au ijungtais zibintais priekyje ir gale o ju nebuvo Jau turim 5 pazeidimus is paspirtukininko Butume paseke kaip toliau jis vaziavo tai garantuoju butu vaziaves saligatviu ir butu 6 pazeidimas. Dar nesu tikras bet ar su paspirtukais kuriu greitis didesnis nei 25kmh kartais nera privalomas salmas? Tai turbut 7 pazeidimas. Ir jis dar kazka apie ket aiskina? Nu tikiuosi kad tas draudiminis ivykis paplonins pinigine tam lopui su paspirtuku. Butu man taip padanga pradures tai dar uz visa komplekta padangu kai 2000eur susimoketu galetu parduot ta paspirtuka ir vaiksciot 2 metus peskom ubagelus

Mmmmmmmmmm

Mmmmmmmmmm portretas
Gaidys su paspirtuku
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių