Homoseksualą skriaudusiam vyrui – laisvės apribojimas: mušė, tyčiojosi ir niekino stebint kitiems

  • Teksto dydis:

Vilniaus apylinkės teismas 22 metų vilnietį pripažino kaltu dėl kurstymo prieš homoseksualus ir viešosios tvarkos pažeidimo bei skyrė aštuonių mėnesių laisvės apribojimą, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

Jaunas vyras įpareigotas bausmės atlikimo laikotarpiu dirbti arba būti užsiregistravus Užimtumo tarnyboje, taip pat neatlygintinai išdirbti 40 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Nuteistasis taip pat turės atlyginti ir neturtinę žalą nukentėjusiajam.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2019 metų vasarą vieno sostinės daugiabučio namo laiptinėje nuteistasis kitų žmonių akivaizdoje įžūliai elgėsi, sudavė nukentėjusiajam ne vieną smūgį kumščiu į veidą, viešai tyčiojosi ir niekino nekentėjusįjį dėl jo seksualinės orientacijos. 

Nors kaltimasis savo kaltę dėl neapykantos prieš homoseksualius asmenis kurstymo neigė aiškindamas, kad smūgiuodamas nukentėjusiajam net nežinojo apie jo seksualinę orientaciją, tačiau šiuos kaltinamojo argumentus visiškai paneigė ikiteisminio ir teisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma.

Teismas konstatavo, kad 22 metų jaunuolis iš chuliganiškų paskatų padarė du nesunkius tyčinius nusikaltimus: savo veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams, sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką, viešai tyčiojosi ir niekino nukentėjusįjį dėl jo seksualinės orientacijos.

Šis pirmosios instancijos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tas saldus žodis - laisvė.

Tas saldus žodis - laisvė. portretas
Todėl klausimas : kada bus surengtas nekrofilų paradas?Kaip,įdomu, laisvės partija į tai žiūri?Juk negali vieni iškrypėliai turėti daugiau teisių už kitus iškrypėlius.Turi būti lygybės principas.

Siaip

Siaip portretas
Vel sudasklaida sudus ima pilti. Nereikia buti sudziais ir viskas bus OK, nebus net menkiausio pagrindo smurtaut, nebent duotu cigarete prisidegt ziebtuveliu vietoje degtuko...

Moteris

Moteris portretas
Pats kabinejosi ir gavo į dūdą.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių