Pereiti į pagrindinį turinį

Naujausia versija: I. Molotkovas automatą nukreipė į policininkus ir grasino iššauti

2015-11-20 08:13
BNS inf.
Igoris Molotkovas
Igoris Molotkovas / Policijos nuotr.

Policijos departamentas skelbia, kad Igoris Molotkovas, kuris buvo pagrobęs automatinį ginklą, jį buvo nukreipęs į du pareigūnus.

Automatas gulėjo ant priekinės sėdynės

Automatas, kuris buvo pagrobtas Vilniuje ketvirtadienio vakarą, gulėjo ant priekinės policijos automobilio sėdynės. Kaip yra sakęs policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, ginklą pagrobęs vyras sėdėjo ant galinės sėdynės.

Incidentas įvyko 18 val. 12 min. Laisvės prospekte, Vilniaus miesto 6-ojo policijos komisariato kieme.

Policijos tarnybiniame automobilyje „Mitsubishi L200“ sėdėjęs 24-erių metų vyras, nuo priekinės keleivio sėdynės paėmęs tarnybinį automatą „Kalašnikov“ su šoviniais, nukreipė ginklą į Švenčionių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio vyriausiąjį patrulį ir patrulę bei, grasindamas į juos iššauti, pagrobė ginklą ir pasišalino.

L.Pernavas ketvirtadienio naktį žurnalistams teigė, jog vyro rankos priekyje buvo surakintos antrankiais. Jam pavyko pasprukti peršokus policijos komisariato tvorą.

Apie 23 val. 25 min. name Pelesos gatvėje vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Pagrobtas ginklas su šoviniais surastas Šv.Stepono gatvėje, apleisto namo patalpoje.

I.Molotkovą penktadienį po pietų bus prašoma suimti.

Įsivėlė klaida

Policijos platinta informacija apie tai, kad pagrobtas automatas buvo išplėštas iš pareigūno rankų, buvo techninė klaida, sako Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK)atstovas.

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus VPK viešai skelbtoje informacijoje buvo nurodoma, kad „Igor Molotkov pavyko pabėgti iš patrulinio automobilio, iš pareigūno rankų išplėšus automatinį ginklą“. Vėliau paaiškėjo, kad ginklas buvo tarnybiniame policijos automobilyje, kuriame sėdėjęs I.Molotkov jį paėmė nuo priekinės keleivio sėdynės ir nukreipė į pareigūnus.

Kaip BNS penktadienio rytą sakė Vilniaus VPK atstovas Paulius Radvilavičius, netiksli informacija buvo pateikta jam ne taip supratus įvykio aplinkybes.

„Atsižvelgiant į tam tikrą tvyrojusią įtampą, supratau gaunamą informaciją taip, kad tas asmuo ginklą pagrobė, bet ne tiesiog pasiėmė. Tai yra klaida, grynai techninė klaida“, – sakė jis.

Vilniuje ketvirtadienio vakarą po beveik 5 val. trukusios paieškos operacijos sulaikytas vyras, kuris buvo pabėgęs su automatiniu ginklu, pagrobtu iš policijos pareigūno.  

Bėglio visoje Vilniaus apskrityje ieškojo maždaug 3 tūkst. pareigūnų, buvo pasitelkta policijos antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“, pasieniečių sraigtasparnis.

Pasak policijos, 1991 metais gimęs I.Molotkovas su automatu pabėgo iš policijos automobilio prie komisariato Laisvės prospekte. „Kalašnikov“ automatas buvo su viena apkaba - 30-čia - šovinių.

Automatiniai šautuvai policijos pareigūnams išdalinti po kruvinų teroro išpuolių Paryžiuje praėjusį penktadienį. Tai jau antras incidentas per savaitę, kilęs dėl „Kalašnikov“ automatų naudojimo.

Šeštadienį policijos patrulis iš automato paleido šūvį į asocialų asmenį sostinės Pylimo gatvėje, apleistame kioske. Vilniaus policija teigia, kad šūvis paleistas netyčia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų