Incidentas sostinės viešajame transporte: garbaus amžiaus moterį prispaudė durys

  • Teksto dydis:

Incidentas Vilniuje atskleidė, kad viešasis transportas, ypač vyresnio amžiaus žmonėms, yra pavojingas. Durys prispaudė į autobusą lipančią, sunkiai vaikštančią garbaus amžiaus moterį. Liudytojai pasakoja, kad keleiviai patyrė šoką, bet iš vairuotojo jie sulaukė ne pagalbos, o keiksmažodžių ir abejingumo.

Sunkiai vaikštančiai 81-erių vilnietei mirtinais spąstais vos netapo autobuso durys. 

Kaip teigia jos artimas, moteris buvo prispausta. 

Streso apimti keleiviai kreipėsi į vairuotoją, tačiau, anot jų, vairuotojas savo kaltės neįžvelgė ir nesiteikė nieko paaiškinti. Keleiviai net nuvyko į dispečerinę, bet iš ten jie buvo išprašyti. 

Nors prispausta moteris sužalojimų išvengė – atsipirko tik dideliu išgąsčiu – vilniečiai net bijo pagalvoti, kas būtų buvę, jei garbaus amžiaus moteris būtų keliavusi viena. 

Į nemalonią situaciją patekę žmonės pretenzijų neturi, tačiau siekia, kad ateityje nenukentėtų kiti, ypač vyresni ir sunkiai vaikštantys. 

Viešojo transporto vadovybei šis incidentas žinomas. 

Keleivių prispaudimai ir pavojingi, staigūs stabdymai – kartais viešojo transporto keleiviams tenka patirti visko. 

Už aptarnavimo kultūrą vairuotojams mokama priemoka. Įvykus incidentams, priemoka gali būti mažinama. 

Anot viešojo transporto vadovų, naujuose autobusuose ir troleibusuose yra įrengta keleivių apsaugos sistema. Keleiviui nespėjus įlipti ar išlipti, durys tik stukteli ir neprispaudžia taip, jog atsirastų sužalojimų. Vis dėlto vežėjai prašo ir keleivių atidumo. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių