Jauni vilniečiai narkotikus platino didžiuliais kiekiais: rasta 20 kg kanapių

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė penkis vilniečius, besivertusius neteisėtu narkotinių medžiagų platinimu.

Per dvi spalį atliktas sulaikymo operacijas iš nelegalios apyvartos paimta beveik dvidešimt kilogramų narkotinių medžiagų – kanapių.

Ieškant narkotinių medžiagų patekimo į jaunimo pasilinksminimo vietas ištakų, tyrėjai po intensyvaus ir kruopštaus darbo nustatė sostinėje veikusias kelias grupuotes, kurios organizavo kanapių platinimo tinklus. Nustačius nusikalstamos veikos požymius, sostinės Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyboje buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu.

Buvo nuspręsta atlikti sulaikymo operacijas tik tuomet, kai bus surinkta pakankamai duomenų apie daromus sunkius ir labai sunkius nusikaltimus bei juos darančius asmenis. Policijos operacijų metu Vilniuje sulaikyti penki asmenys, įtariami labai dideliais kiekiais disponavę narkotinėmis medžiagomis – kanapėmis. Policijos pareigūnai atkreipia dėmesį, jog sulaikyti asmenys yra gana jauno amžiaus, kurie, galimai neįvertinę gresiančios atsakomybės už tokių nusikalstamų veikų padarymą, susigundo labai rizikinga veikla ir lengvai uždirbamais pinigais. Tik teisėsaugos pareigūnams pateikus įtarimus dėl konkrečių nusikalstamų veikų padarymo, o teismui paskyrus griežtas kardomąsias priemones – suėmimus, asmenys ima suvokti nusikalstamo elgesio rizikas, daromą žalą visuomenei.

Atlikus kratas sulaikytų asmenų naudojamose patalpose ir automobiliuose Vilniuje, rasta apie 14 kg narkotinės medžiagos – kanapių bei 500 g klubinio narkotiko ‒ ekstazio tablečių. Kokia konkreti psichotropinė medžiaga yra tabletėse, nustatys Kriminalistinių tyrimų specialistai, atlikę objektų tyrimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių