Pereiti į pagrindinį turinį

Kaimynai apie gaisre Grigiškėse žuvusią moterį: labai geros širdies buvo močiutė

2021-12-23 15:02
DMN inf.

Trečiadienį ryte, Grigiškių daugiabutyje kilus gaisrui, žuvo senyvo amžiaus moteris, praneša LNK.

Gruodžio 22 d. 9.30 val. Grigiškėse Šviesos gatvės gyventojai pamatė gaisrą šalia stovinčiame penkiaaukštyje. Iš buto pirmame aukšte veržėsi liepsnos ir tiršti dūmai. Ugniagesius iškvietė penktame aukšte gyvenanti moteris. Netrukus atskubėję gelbėtojai į laiptinę užėjo su kvėpavimo aparatais ir puolė evakuoti žmones.

„Negalėjome išeiti, gyvename ketvirtame aukšte ir dūmų buvo daug. Mus išvedė ugniagesiai. Neįmanoma buvo eiti – tiek daug dūmų buvo ketvirtame aukšte. Turėjome apsivynioti rankšluosčiais, nes neįmanoma buvo eiti. Šaunuoliai gelbėtojai: į visas duris pasibeldė, visus žmones išvedė“, – kalbėjo viena namo gyventoja.

Stop kadras

Ugniagesiai iš namo evakavo aštuoniolika gyventojų. Gaisras kilo bute, kuriame gyveno 68-erių moteris. Jos išgelbėti, deja, nepavyko.

„Ji buvo po insulto, sunkiai vaikščiojo. Ji labai tvarkinga buvo, viena gyveno su šuniuku“, – apie žuvusią liepsnose kaimynę atsiliepė kita namo gyventoja.

Šuo liko gyvas. Gaisro židinys – trijų kambarių buto svetainėje. Pasak ugniagesių-ekspertų, didžiausia tikimybė, kad gaisras kilo dėl neatsargaus elgesio su ugnimi. Neatmetama ir gedimo elektros instaliacijoje versija. Gyventojai liūdi, netekę geros kaimynės.

„Gera močiutė buvo, kiekvieną dieną susitikinėjom su ja. Visada išeidavo, šuniuką išvesdavo, tai susitikdavom lauke, pasišnekėdavom. Labai geros, gražios dūšios buvo močiutė. Kiek žinau, buvusi mokytoja. Labai geros širdies buvo močiutė“, – atsiliepė kitas kaimynas.

Malšinant gaisrą ugniagesiams prireikė trijų autocisternų ir kopėčių automobilio. Gaisras užgesintas 11 val. Pagalbą nukentėjusiems nuo nelaimės koordinuoja Grigiškių seniūnija.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų