Kovai su koronavirusu – tūkstančiai litrų konfiskuoto etilo alkoholio

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras ikiteisminio tyrimo metu paimtus 17,6 tūkst. litrų etilo alkoholio nusprendė perduoti visuomenės reikmėms.

Kaip penktadienį pranešė prokuratūra, alkoholis neatlygintinai perduotas Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių sveikatai situacijų centrui dezinfekcijai ir sveikatos priežiūros reikmėms skirtų priemonių gaminimui.

Pasak prokuratūros, sprendimas priimtas įvertinus ministerijos prašymą bei tai, jog dėl koronaviruso infekcijos plitimo Lietuvoje yra paskelbta ir galioja ypatinga valstybės lygio ekstremalioji situacija, o sulaikytas didelis nedenatūruoto etilo alkoholio kiekis yra reikalingas ir gali prisidėti prie ekstremaliosios situacijos likvidavimo ir jos padarinių šalinimo.

Ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis buvo pradėtas pernai spalį, vienoje Vilniaus įmonės aikštelėje stovinčiame konteineryje radus daugiau kaip 17,6 tūkst. 1 litro talpos butelių su grynu, nedenatūruotu etilo alkoholiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skeptikas

Skeptikas portretas
Manau, taip bus galima nurašyti senai "sunaudotą" spiritą

saunuolis

saunuolis portretas
SENIAI TAIP REIKEJO DARYTI .ATSIRADO PROTINGAS PROKURORAS- ZINOMA SU VADOVYBES ZINIA. SVEIKINIMAI

reikia

reikia portretas
Dar reiktų komfiskuoti visas supirktas kaukes,respiratorius,iš tų kurie perpardavinėja...pilna įdėtų skelbimų su užkeltom kainom.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių