Menininkas D. Kolomyckis kunigą kaltina seksualiniu išnaudojimu vaikystėje

  • Teksto dydis:

Menininkas, visuomenės veikėjas Denisas Kolomyckis kaltina Vilniaus kunigą dėl prieš 17 metų patirto seksualinio išnaudojimo.

Gavusi kreipimąsi, Vilniaus arkivyskupija pradėjo tyrimą. Kaltinamas kunigas nušalintas nuo viešų kunigo pareigų atlikimo, o, atlikus tyrimą vyskupijoje, medžiaga bus perduota į Vatikaną – Tikėjimo mokymo kongregacijai. Ji pateiks nurodymus dėl tolesnių veiksmų, ketvirtadienį paskelbė portalas lrt.lt.

29 metų D. Kolomyckis portalui lrt.lt pasakojo, kad seksualiai išnaudojamas katalikų kunigo buvo vasaros stovykloje, skirtoje remtinų šeimų vaikams, jam buvo 10 ar 12 metų. Pastaruoju metu minėtas kunigas tarnavo Vilniaus palaimintojo Jurgio Matulaičio parapijoje.

Ketvirtadienį D. Kolomyckis susitiko su komisija Vilniaus arkivyskupijos tribunole. Per susitikimą vykęs pokalbis papildys tyrimo medžiagą.

Denisas Kolomyckis. Justinos Lasauskaitės nuotr.

Menininkas bažnyčios taip pat buvo paragintas kreiptis į policiją bei prokuratūrą, tačiau jis sakė dėl to nesąs tikras, nes jo tikslas nėra sužlugdyti kunigą, o iškelti tokį diskursą, kad nukentėjusieji turėtų galimybę kalbėti.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad D. Kolomyckis yra neseniai šaršalą sukėlusios diskusijos LGBT+ tema moderatorius. 

Kauno miesto savivaldybėje buvo užstrigę leidimai rengti šį „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ vieną renginių  – diskusiją „Su laiku“.

D. Kolomyckis teigė, kad „kova už žmogaus teises – tai ne kova prieš tradicinę šeimą.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko sau

Nieko sau portretas
Homoseksualumas- tai jau menas? Trečiojo Reicho metais ir kai kurie tikri menininkai nešė kudašių į užsienį, kad nebūtų prievarta gydomi, nors jų kūryboje homoseksualumo net nebuvo.

kauniete

kauniete portretas
DELFI; L. Juozulynas ir 19 metų choreografas Denisas Kolomyckis buvo sulaikyti gegužės 15-osios rytą, apie 8 val., vidury gatvės, netoli gėjų klubo. Policijos patruliai didžiai nustebo, pamatę du vyrus be kelnių šalia Švitrigailos ir A. Vivulskio gatvių sankryžos. Vienas bekelnis kitą esą malonino oraliniu būdu. Esą užbaigti akto jiems nepavyko – sutrukdė patruliai, kurie vyrus ne tik sulaikė, bet prieš tai ir nufilmavo. Į policijos komisariatą pristatytiems vyrams buvo nustatytas girtumas – 1,86 ir 1,84 promilės alkoholio.JEI TIESA, KAS GALI PATIKĖTI ŠITAIS KLIEDESIAIS? KUR BUVO ANKSČIAU? KODĖL HIERARCHAI ĮAIP GREITAI REAGUOJA Į KLIEDESIUS?

įdomiai

įdomiai portretas
Kai jis su teisėjo padėjėju Juozulynu tenkino vienas kitą burna prie vienalyčių klubo Vilniuje, tai juos sulaikiusiems mentams pasimaišė protelis ir jie netrukus buvo pagauti prievartaujantys kyšį po STT langais... O kai kunigą demaskuoti, tai laukė daugybę metų. Nesakau, kad taip negalėjo būti, bet atrodo keistai.
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių