„MG Baltic“ advokatas prašo nuo bylos nušalinti prokurorą J. Laucių

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį skelbs sprendimą dėl koncerno „MG Baltic“ advokato Lino Belevičiaus prašymo nuo politinės korupcijos bylos nušalinti prokurorą Justą Laucių.

Pirmadienio rytą L. Belevičius kreipėsi į teismą prašydamas J. Laucių nušalinti, teigdamas, kad jis per ankstesnį posėdį įžeidė teisėjų kolegiją. Prokuroras neigė sakęs įžeidžiančius žodžius ir tvirtino nušalinimui nematantis pagrindo.

Bylą nagrinėjančių teisėjų kolegija tuomet posėdyje paskelbė pertrauką ir išėjo svarstyti šio prašymo. Vėliau pranešta, kad sprendimas dėl prokuroro nušalinimo bus skelbiamas kito numatyto posėdžio metu, ketvirtadienį.

L. Belevičiaus teigimu, praėjusio trečiadienio posėdyje paskelbus pertrauką, o teisėjų kolegijai išėjus į tarnybines patalpas, J. Laucius bandė į jas patekti ir buvo neįleistas.

Anot advokato, teismo sekretorės paklausęs, kieno sprendimu jis negali į patalpas patekti ir sužinojęs, kad teisėjos Nijolės Žimkienės, J. Laucius neva pasakė „tai perduokite jai, kad jai su galva negerai“.

„Pasakė įžeidžius žodžius teismo kolegijos nario atžvilgiu, nurodydamas, kad sekretorė tuos žodžius turėtų perduoti atitinkamam teisėjui“, – tvirtino L. Belevičius.

Pasak advokato, tokiu savo elgesiu prokuroras pažeidė etikos ir elgesio normas ir turėtų nuo bylos nusišalinti.

„Manome, kad prokuroro elgesys gegužės 20 dienos posėdyje yra absoliučiai nesuderinamas su prokuroro etika“, – sakė gynėjas.

Jo teigimu,  J. Laucius taip pasielgė dėl mažareikšmės priežasties, tai rodo, kad prokuroro psichologinė pusiausvyra yra sutrikusi.

„Prokuroras privalo nusišalinti, jei yra pažeista jo psichologinė pusiausvyra“, – tvirtino L. Belevičius.

Manome, kad prokuroro elgesys gegužės 20 dienos posėdyje yra absoliučiai nesuderinamas su prokuroro etika.

Anot koncerno advokato, prokuroro žodžius girdėjo ne tik jis ir teismo sekretorė, tačiau ir buvusiam „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui atstovaujantis advokatas Giedrius Danėlius.

„Ši informacija jau tapo vieša, todėl teismas negali jos nepastebėti ir nereaguoti“, – pabrėžė L. Belevičius.

Teismui paprašius J. Laucių pasisakyti dėl jam mestų kaltinimų, jis neigė sakęs tokius žodžius ir tvirtino nematantis faktinio pagrindo nusišalinti.

„Norėčiau pasakyti, kad nesu padaręs nieko tokio, apie ką mini advokatas Belevičius (...) nesu padaręs nieko tokio, kas galėtų įžeisti teismą“, – tvirtino J. Laucius.

„Jei advokatui nepatinka prokuroras (...) tai nėra pagrindas prokuroro nušalinimui“, – pabrėžė jis.

L. Belevičius atkirto, kad prokuroras meluoja.

„Žmogus, kuris meluoja, yra vadinamas melagiu. Ne tik aš vienas girdėjau prokuroro frazę, girdėjo teismo sekretorė, girdėjo mano kolega Giedrius Danėlius“, – tvirtino jis.

G. Danėlius teismui patvirtino girdėjęs prokuroro pasakytus žodžius.

„Prokuroro pasakymas, kad nėra faktinių pagrindų, yra visiškai nepagrįstas“, – pridėjo G. Danėlius.

Kaltinamųjų atstovai prokurorą siekia nušalinti ne pirmą kartą.

R. Kurlianskis šioje byloje kaltinamas kyšių davimu politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą.

Korupcija byloje kaltinami buvęs liberalų lyderis Eligijus Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis bei buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys. Parlamentaras Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui. Kaltinamieji kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAŠKAS

TAŠKAS portretas
Mano manymu.)))..be Veskienės ir Masiulio rinkimai neįvyks,kitaip nebesumąstau )))

Armand

Armand portretas
Išbandymas teisėsaugai. Manau teisėjai nekreips dėmesio į advokatų sapaliones. Manau, Jų siekis aiškus.

L?

L? portretas
O advokatas Danelius niekaip nesusikompromitavęs?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių