„MG Baltic“ byla: A. Guogos apklausa atidėta

  • Teksto dydis:

Susirgus koncerno „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje kaltinamo Eligijaus Masiulio advokatui, atidėta penktadienį Vilniaus apygardos teisme turėjusi vykti europarlamentaro Antano Guogos apklausa.

„Advokatas šiandien ryte informavo, kad susirgo“, – posėdyje sakė E. Masiulis.

Teismas nusprendė atidėti europarlamentaro A. Guogos apklausą iki kovo 8 dienos.

Šis politikas 2016 metų gegužę tapo laikinuoju Liberalų sąjūdžio pirmininku, kai iš šių pareigų pasitraukė teisėsaugos įtarimų sulaukęs Eligijus Masiulis.

Vis dėlto A. Guoga partijos lyderiu išbuvo penkias dienas, o iš jos pasitraukė po pasisakymų apie galimą kitų liberalų dalyvavimą korupcinėse schemose.

A. Guoga savo iniciatyva yra teikęs informacijos apie šį tyrimą teisėsaugai.

Įsibėgėjus tyrimui politikas taip pat pareiškė, kad byloje kaltinamas buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis spaudė jį nekurti atskiros „Klestinčios Lietuvos“ frakcijos Liberalų sąjūdyje ir nekandidatuoti į šios partijos pirmininkus.

Atsakydamas į tai R. Kurlianskis pareiškė, kad A. Guoga yra „visiška boba ir mėšlo krūva“, o jų pokalbio metu buvo girtas.

Anot A. Guogos, „MG Baltic“ viceprezidentas prašė jo nekritikuoti buvusio „Lietuvos geležinkelių“ vadovo Stasio Dailydkos.

Pasak europarlamentaro, susitikimus su R. Kurlianskiu organizavo buvęs Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininkas Modestas Kaseliauskas.

A. Guoga po posėdžio žurnalistams bylos aplinkybių nekomentavo.

„Viską, ką pasakiau per apklausas, palikime teismams“, – sakė Europos Parlamento narys.

Jis teigė planuojantis nebedalyvauti jokiuose rinkimuose: „Aš manau, kad mano kaip politiko gyvenimas baigėsi“.

„Manau, kad savo darbą atlikau gerai. Politikoje reikia rotacijos. Reikia leisti kitiems jauniems žmonėms, su proveržiu, su žiniomis, su patirtimi veikti ir dirbti Lietuvos labui“, – tvirtino A. Guoga.

Paskutinis teismo posėdis vyko sausio 9 dieną, jo metu buvo apklaustas buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Šioje byloje R. Kurlianskis kaltinamas davęs kyšių politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą.

Byloje taip pat kaltinami buvęs liberalų lyderis E. Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis ir eksparlamentaras, buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai oficialiai pateikti ir pačiam koncernui, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui.

Nė vienas iš kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cirkas tesiasi

cirkas tesiasi portretas
tegul Masiuli uzdaro i kalejima ,visos ligos advokatui isgaruos .

Taip

Taip  portretas
MG Baltik tai aferistų ir vagių imonė dirbanti ir valdanti Lietuvą.Ir kalėjime jiems uždarytiems nereikia būti,kaip kitiems tokiems patiems vagims.Nors tokių stambių vagių ir nebėra šalyje,kurie .valdytų seimą , tik savo naudai.Niekas jų nepasodins tai tik vaidyba prokuratūros ir teisėsaugos ,nes viskas papirkta.Bus apeiti įstatymai ,prokuroų matys ką reikia matyti,nes pilnos kišenės pinigų.Kurlianskis su Mockum galės ir toliau alinti šalį

nuostabu

nuostabu portretas
Kodėl "Kauno diena" nerašė, kai teisme apklausė Kauno akademinių sluoksnių atstovus? Vėl PAMIRŠO?:)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių