„MG Baltic“ byla: klausimai E. Masiuliui apie maišelį rankose

Galimo politikų papirkinėjimo ir prekybos poveikiu bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas trečiadienį tęsia koncerno „MG Baltic“ teisininko ir buvusio koncerno valdybos nario Romano Raulynaičio apklausą.

Teisme trečiadienį parodyti keli vaizdo įrašai, kuriame, kaip teigiama bylos medžiagoje, užfiksuotas 2015-ųjų spalio 21-osios ryte vykęs R. Raulynaičio, buvusio Liberalų sąjūdžio partijos pirmininko Eligijaus Masiulio ir buvusio „MG Baltic“ viceprezidento Raimundo Kurlianskio susitikimas bare „Stebuklai“ prie Seimo rūmų.

Viename iš įrašų matyti, kaip trijulė išeina iš restorano, R. Kurlianskis ir E. Masiulis lieka toliau kalbėtis, rūko, E. Masiulis rankoje laiko popierinį maišelį ir spalvotus segtuvus.

Anot prokuroro J. Lauciaus, E. Masiulis į barą įeina neturėdamas nieko ir išeina rankose turėdamas popierinį maišelį bei segtuvą – kaip minimi asmenys įeina į barą, vaizdo įraše neužfiksuota. Tai pabrėžė ir kaltinamųjų gynėjai, tvirtindami, kad iš pateiktų įrašų nėra aišku, ar E. Masiulis pats neatsinešė minimų daiktų.

„Aš nežinau, aš neatsimenu tokių smulkmenų. Nežinau, neatsimenu ir nedaviau“, – teigė R. Raulynaitis, prokuroro Justo Lauciaus paklaustas, ar su savimi buvo atsinešęs ir R. Masiuliui davė maišelį bei segtuvus.

E. Masiulis sako, kad visus paaiškinimus pateiks baigus liudytojų apklausą.

Toliau nagrinėjant bylą transliuojamas garso įrašas, kaip nurodė teismas, iš 2015 gruodžio 1-ąją vykusio R. Raulynaičio, E. Masiulio ir R. Kurlianskio susitikimo.

Vėliau trečiadienį teismas planuoja apklausti „MG Baltic“ savininką Darių Mockų.

Teismas R. Raulynaičio apklausą pradėjo antradienį, jo klausinėta apie pareigūnų fiksuotą bylai svarbią vakarienę 2015 metų žiemą, per kurią, įtariama, byloje kaltinamas buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis sutarė su R. Kurlianskiu dėl kyšio.

Susitikime viename Vilniaus restoranų dalyvavo D. Mockus, R. Kurlianskis, R. Raulynaitis, E. Masiulis ir kitas byloje kaltinamas liberalas Gintaras Steponavičius.

Bylos tyrėjai įtaria, kad E. Masiulis dėl kyšio su R. Kurlianskiu tuomet susitarė išėję parūkyti. Jų pasikalbėjimo pareigūnai nefiksavo, nors įrašė pokalbius prie stalo restorane.

Politinės korupcijos byloje buvęs koncerno viceprezidentas R. Kurlianskis kaltinamas kyšių davimu politikams už naudingų sprendimų priėmimą.

Byloje taip pat kaltinami E. Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis ir eksparlamentaras, buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys. Seimo narys G. Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje oficialiai pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui.

Nė vienas iš kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ASD

ASD portretas
Urodai....

Spektaklis

Spektaklis portretas
Štai kaip atrodo šiuolaikiniai " aukšto" rango nusikaltėliai: kostiumuoti, su šlipsais, prabangiais automobiliais, arogantiška, pašaipi šypsenėlė. Į teismą jie atvyksta kaip į prastai surežisuotą spektaklį, pasilabina maloniai tarpusavyje, paspaudžia vieni kitiems rankas, pasišypso ir vėl išvyksta savo reikalų tvarkyti. Jiems viskas dzin.

sita

sita portretas
socmafijos atpirkimo ozi sodint o Venskiene paleist dar tokiu nieksu nebuvo ir pas sovietus?.......
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių